TV 2s kongehusekspert fikk overrekke gave til Kate

Se øyeblikket da hertuginne Kate tok imot gavene TV 2s kongehusekspert hadde med seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som del av TV 2-teamet som fulgte hertugparets besøk i Holmenkollen fredag, hadde TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland tatt med seg gaver han ønsket å gi til William og Kate.

Ideen kom nokså spontant. Gavene var et håndstrikket norsk sjal i sort og hvitt som har vært i Totlands familie i mange år og en isbjørn i krystall fra Hadeland Glassverk. Isbjørnen har i alle år stått på Totlands kontor i TV 2.

Det var på ingen måte sikkert at det ville dukke opp en passende anledning å overrekke gaven. Kjell Arne ønsket ikke å gjøre det dersom hele pressekorpset sto rundt.

– Very nice to meet you

Men så – mens Kjell Arne, reporter Rune Kjos og fotograf Gorm Røseth ventet på de kongelige ved inngangen til kongetribunen i Holmenkollen, kom hertuginne Kate bort til TV 2s team.

– Dette er til dere begge. Veldig hyggelig å møte deg. Dere gjør en fantastisk jobb, sa Kjell Arne mens han håndhilste på Kate.

– Veldig hyggelig å møte deg også, smilte Kate tilbake.

– Det er veldig flott at solen skinner i dag, fortsatte hertuginnen.

– Hils resten av familien, fikk Kjell Arne sagt før Kate sluttet seg til resten av følget.

Se klippet øverst i artikkelen.

Ble oppfordret til å gi et minne

– Det var stas, utbrøt reporter Rune Kjos etter seansen.

– Ja, det må jeg si at det var, sa Kjell Arne, som var lettere rørt etter møtet med hertuginnen av Cambridge.

Kjell Arne forteller at en venn oppfordret ham til å gi en gave til hertugparet. Vennen syntes det var passende at Kjell Arne, som er en veteran innen pressemiljøet rundt kongehuset, skulle gi en oppmerksomhet til de kongelige.

73 år gamle Totland var tidligere lærer i den videregående skolen, men hans store interesse for europeiske kongehus gjorde at han ble hentet til Se og Hør som hoffreporter i forbindelse med tronskiftet i 1991. Siden har jobben hans vært å rapportere om de kongelige.

Har gitt gaver til flere i familien

Kjell Arne har tidligere møtt både prins Williams far, prins Charles, og hans farmor, dronning Elizabeth. Men at hertugparet skulle komme så nær som de gjorde fredag, var han ikke forberedt på.

– Jeg synes det var fantastisk at de tok imot. Det var et norsk strikket sjal med norske hjerter i lusekoftemønster og en isbjørn fra Hadeland i krystall. Jeg synes det er veldig morsomt, for jeg har gitt strikkede gaver både til prins Philip og andre medlemmer av familien før, sier Totland.

Han understreker at sikkerheten var på topp under besøket og at politifolkene på stedet var informert om at det muligens ville bli et møte og en gaveoverrekkelse.

Minner om Diana

Kjell Arne er imponert over det unge hertugparet og deres evne til å møte folk. William og Kate følger på denne måten i prinsesse Dianas fotspor, mener Kjell Arne. Williams mor var kjent for sin evne til å komme i kontakt med «vanlige» folk.

– Ved siden av hertugparets møte med norske slektninger på Slottet, så er det William og Kates møter med folk under deres såkalte walkabouts jeg vil huske best fra dette besøket. Dette var virkelig en sjarmoffensiv for Storbritannia og for det britiske kongehuset, sier Kjell Arne Totland.

  • Totland snakker om møtet med Kate og oppsummerer besøket i Nyhetskanalen klokken 10 lørdag.