Ari Behn forsvarer nå sin venn Trond Giske, og tar samtidig et oppgjør med deler av #metoo.

– Jeg prøver så godt jeg kan å støtte ham. Å stå i sånn storm er umenneskelig. Det er beintøft for familien og alle rundt, sier Behn.

Behn og Giske er gode venner og er blant annet faddere for hverandres døtre.

I det nye TV 2-programmet «SNAKK med Linn Wiik» legger ikke Behn skjul på at han er bekymret for sin sykmeldte venn.

– Det har vært statsråder før som har opplevd ting og som har vært sykmeldt. Og det har skjedd verre ting. Det var en statsråd som vi alle vet opplevde en mediestorm, som var ganske drøy, og som dessverre ikke klarte det, sier Behn med klar henvisning til tidligere helseminister Tore Tønne (Ap) som tok sitt eget liv.

– Når det gjelder din venn Trond Giske, tenker du at det blir for mye?

– Det kan gå litt over stokk og stein, og det opplever jeg innimelllom at det har gjort.

Behn er kritisk til hvordan mye av håndteringen og mediedekningen har vært rundt #metoo, som etter hans mening har vært for ubalansert og unyansert.

– Med all respekt for varslere. De skal lyttes til og bli hørt. Det er veldig viktig, men vi skal også ta hensyn til dem det gjelder.

– Tok meg midt på ballene

I programmet forteller også Ari Behn om sin personlige #metoo-historie med skuespilleren Kevin Spacey i hovedrollen. Hendelsen han beskriver skjedde på et nachspiel etter at Hollywood-stjernen hadde vært konferansier for nobelkonserten i Oslo Spektrum i 2007.

– Vi hadde en fin samtale. Jeg var svart i håret og ti år yngre. Etter fem minutter så sier han «Hey, let's go out and have a cigarette», og så tar han meg midt på ballene under bordet. Dette er et minefelt, men jeg opplevde det bare som "funny". Jeg har ledd av mye av det i ettertid.

– Hadde dette vært i Arbeiderpartiet så hadde dette vært et varsel. Ler vi litt av det fordi du er mann?

– Hver enkel av oss opplever det forskjellig. Det handler om grenser og musikalitet. Spillet mellom kjønnene, flørten, komplimenter er noe vi alle gjør. Det handler om å vekte og å balansere dette. Vi må vite hvor grensene går, men det er ikke alltid så lett, sier Behn.

«SNAKK med Linn Wiik» har premiere på TV 2 Nyhetskanalen fredag klokken 18.00.