– Personlig hadde jeg heller valgt å sparke innenfra

– Ingen hemmelighet at det selger ekstremt godt når man skriver om nyopererte rumper og pupper, sier blogger Martine Halvorsen.

Det har skapt debatt i bloggverden etter at «Skam»-skuespiller Ulrikke Falch trakk seg fra prisutdelingen Vixen Influencer Awards.

Falch var nominert i kategoriene «Årets sterke mening», «Årets influencer» og «Årets gullpenn», men trakk seg fordi hun mener at flere av de nominerte fremmer et usunt fokus på kropp og utseende.

Skuespilleren mener det er et problem med ekstremt forbruk, halvt gjennomtenkte budskap om psykisk helse og plastisk kirurgi i bloggverden. Det er blogger Martine Halvorsen enig i.

– Jeg tenker at hun dessverre har veldig mye rett i det hun sier. Det er et alt for stort utseendefokus i blogg-Norge og det er ekstremt synd og sender veldig dårlige signaler, sier hun til TV 2.

Må ta ansvar

Halvorsen mener det er et problem at mange store og små bloggere blir sponset for å reklamere for skjønnhetsprodukter og -behandlinger.

– Jeg forstår at det er fristende, men å slenge sånne muligheter i fanget på andre unge jenter og gutter mener jeg er å være et dårlig forbilde, sier hun.

Blogger Sophie Elise er en av dem som har måttet tåle mange kommentarer om utseendet sitt og har selv uttalt at det virker som mange mener det er greit å mobbe henne.

«Det er ingen som har båret meg på en trone inn i den posisjonen jeg har nå. Hit har jeg kjempet meg, og stått i flere stormer enn jeg kan telle i løpet av nesten fem år,» har hun tidligere skrevet på bloggen sin.

– I utgangspunktet burde utseendet til bloggere være irrelevant, også hva bloggere gjør med sitt eget utseende. Men med en gang de velger å gjøre sitt eget utseende til en inntektskilde for så å fronte dette overfor unge jenter og følgere, så mener jeg de må ta det ansvaret det medfører, sier Halvorsen.

Utseende selger

Bloggeren tror at mange bruker utseendet bevisst for å få klikk på bloggen sin.

– Det er ingen hemmelighet at det selger ekstremt godt når man skriver om både nyopererte rumper og pupper og hva enn man kan operere. Det ser jeg også at media er med på å fremme og det synes jeg er veldig trist, sier hun.

Halvorsen mener at Ulrikke Falch er et av de viktigste forbildene vi har i dag, og sier at det at hun har blitt nominert i bloggkåringen er et skritt i riktig retning.

Selv er ikke Halvorsen nominert i noen av kategoriene i kåringen. Hvis hun hadde vært det, vet hun ikke om hun hadde gjort det samme som Falch.

– Jeg synes det Ulrikke gjør er kult og jeg synes det er viktig. Jeg tror personlig at jeg hadde valgt å sparke innenfra i stedet for utenfra. Og det må også nevnes at det er flere som er nominert til denne prisutdelingen som faktisk er veldig gode forbilder. Dessverre mener jeg også at det er noen som ikke er det.