Har du lagt merke til at baconutvalget er blitt større? Nå får man kjøpt både filetbacon og kalkunbacon.

Matkontrollen har sjekket om de nye typene smaker godt, og om de er sunnere enn klassisk bacon.

Mindre fett

Filetbacon er en del av grisen der ytrefileten er med. Baconet blir dermed mer magert, og mindre sprøtt. Ofte blir denne typen bacon også kalt engelsk bacon.

Både Prior og Bjerke har lansert kalkunbacon. Også disse produktene har mindre fett om man sammenlikner med de klassiske baconvariantene i butikkhylla.

Matkontrollen har gjort en smakstest av de nye baconvariantene. Et dommerpanelet fikk servert tre filetbacon og to kalkunbacon.

De fikk ikke vite at utvalget bestod av bacon av kalkun, men fikk beskjed om at alle produktene var nye varianter.

Dommerpanelet. (F.v.) Kristofer Wallmo, Heidi Kipperberg og Christopher Sjuve. Foto: Siran Øzalp Yildirim
Dommerpanelet. (F.v.) Kristofer Wallmo, Heidi Kipperberg og Christopher Sjuve. Foto: Siran Øzalp Yildirim

Overrasket over vinner

Det endte med et resultat som panelet selv ble overrasket over. Kalkunbaconet fra Prior vant hele testen, tett etterfulgt av kalkunbaconet fra Bjerke som kom på en andreplass.

Resultatet

1. plass: Prior kalkunbacon

2. plass: Bjerke kalkunbacon

3. plass: Nordfjord filetbacon

4. plass: Finsbråten filetbacon

5. plass: Grøstad filetbacon

– Det er jo bare å gratulere produsentene, for de har jo åpenbart fått til noe, sier Christopher Sjuve. Han presiserer at de sammenliknet magert kalkunkjøtt med magert svinekjøtt, og mener at han vil fortsette å kjøpe vanlig bacon.

– Ekte bacon, alltid, sier han.