Hans Kristian Amundsen, sekretariatsleder for Arbeiderpartiet på Stortinget siden 2013, trakk seg søndag fra vervet etter en langvarig konflikt med partisekretær Kjersti Stenseng.

Mandag morgen, på vei inn til sentralstyremøte, sier Støre at Amundsen hadde en samtale med ham før avgjørelsen ble tatt og at han selv syntes det var en riktig avgjørelse.

– Vi hadde samtaler om det, og det var riktig å gjøre det nå for å løse opp i noen av de samarbeidsproblemene som har vært, sier Støre til TV 2.

Fastlåst

Støre understreker at han støttet avgjørelsen, men også at han ikke ba Amundsen direkte om å trekke seg.

– Det er ikke mulig å se for seg at vi kommer ordentlig videre hvis partisekretæren og jeg ikke kan være på de samme møtene. Det tjener ingen hensikt å fordele skyld og uskyld for at det er blitt slik. Jeg håper bare at det nå kan bli klima for et tillitsfullt samarbeid mellom ledelsen av sekretariatet på Stortinget og ledelsen av partikontoret på Youngstorget, skrev Amundsen i et innlegg på Nordnorsk debatt rett etter at Arbeiderpartiets pressemelding om hans avgang ble sendt ut søndag.

Vil se framover

Konflikten mellom Amundsen og Stenseng har ifølge Amundsen vært så ille at de to ikke kunne delta på møter sammen.

– Jeg merker at sentrale medarbeidere ikke snakker godt sammen, det kan vi ikke leve med, sa Støre, som uttrykte et ønske om å komme i gang med politisk arbeid igjen etter alle konfliktene og varslersakene som har overskygget alt annet de siste månedene.

Mandag har sentralstyre møte.

– Det blir et møte der vi oppsummerer varsler-sakene, men også et møte der vi skal diskutere politisk arbeid og strategi framover, sier Støre.

(©NTB / TV 2)