eksklusivt tv 2- Intervju med Malthe-Sørensen:

Svindeltiltalt journalist: –Jeg er fryktelig lei meg for det som har skjedd

Geir Selvik Malthe-Sørensen er tiltalt for å ha svindlet advokat Harald Stabell, familiemedlemmer og en bank. I et eksklusivt intervju med TV 2 sier han at han angrer veldig på det han har gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere journalist og privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørensen har erkjent svindel mot både ekskona, stefaren, en bank og den kjente advokaten Harald Stabell.

De er alle personer som har stått Malthe-Sørensen nær men blitt ofre for hans millionsvindler.

Løy om kreftsvulst

I 2013 skal han ha lurt kjendisadvokat Harald Stabell til å låne ham 500.000 kroner ved minst to anledninger. Pengene skulle gå til å dekke behandling av en kreftsvulst Malthe-Sørenssen hadde i hodet.

I virkeligheten hadde han aldri noen kreftdiagnose, ifølge tiltalen. Selv forklarer han at legen hadde påvist en utvekst i hodet som han ville ha fjernet.

– Jeg har blitt skikkelig lurt og det er høyst beklagelig. Jeg er veldig skuffet, sa Stabell til TV 2 tidligere denne uken.

Stabell fikk pengene tilbakebetalt fra et nærstående familiemedlem av Malthe-Sørenssen.

Det samme familiemedlemmet ble ifølge tiltalen også lurt av Malthe-Sørenssen. Med historien om at han trengte kreftbehandling i utlandet, fikk han familiemedlemmet til å betale ham 600.000 kroner. Ei heller denne gangen hadde 52-åringen noen kreftdiagnose.

– Det er helt jævlig å lese

I tiltalen kommer det frem at den tidligere journalisten har svindlet seg til 6,7 millioner kroner.

– Det er helt jævlig å lese, naturlig nok. Det gjør fryktelig vondt å se hva man faktisk har vært med på å gjøre, sier Malthe-Sørensen i et eksklusivt intervju med TV 2.

Malthe-Sørensen har erkjent straffskyld for alle punktene i tiltalen.

– Hvorfor har du lurt Harald Stabell, stefaren din, ekskona di og en bank?

– Det er ting jeg har slitt med veldig lenge selv å forstå, hvordan det kunne gå så galt som det gjorde. Hvordan jeg kunne havne så fullstendig utenfor meg selv og gjøre disse tingene, sier Malthe-Sørensen.

– De du har lurt og bedratt er de som har stått deg nærmest?

– Ja, det er helt riktig. Det er folk som har hjulpet meg i ulike settinger i livet mitt. Jeg er fryktelig lei meg for det som har skjedd, og skulle gjerne hatt det ugjort. Men det går ikke, sier Malthe-Sørensen til TV 2.

Geir Selvik Malthe-Sørenssen kommer fra Bærum og har blant annet jobbet som journalist i Budstikka, Dagbladet, Se og Hør, Etterlyst på TV3 og som nyhetsredaktør i Nettavisen. I tillegg har han jobbet frilans for Brennpunkt.

I 2009 begynte 52-åringen å jobbe som privatetterforsker.

Hele intervjuet med Malthe-Sørensen ser du i 21-sendingen på TV 2 søndag kveld.