Frode Sulland er en av advokatene som representerer Trond Giske.
Frode Sulland er en av advokatene som representerer Trond Giske. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix

Mener det finnes bevis som kan kaste nytt lys over Giske-saken

Trond Giskes advokater sier de har både vitner og kommunikasjonsbevis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag konkluderte Arbeiderpartiets ledelse med at Trond Giske har brutt partiets regelverk som angår seksuell trakassering i fem varslingssaker.

Giskes advokater gikk umiddelbart til motangrep. De mener at den avgåtte nestlederen ikke har fått tilstrekkelig anledning til å imøtegå beskyldningene fordi Giske har vært sykmeldt siden desember.

– Vi mener det er et brudd på et grunnleggende rettssikkerhetsprinsipp, nemlig at den som anklages skal få mulighet til å komme med et tilsvar. Man få komme med sin versjon av historiene, sier advokat Frode Sulland som representerer Giske.

Advarte i brev

Giske har hatt to muntlige møter med Ap-ledelsen, men mener likevel at han ikke har fått tilstrekkelig anledning til å svare på anklagene.

Det er Jonas Gahr Støre uenig i. Partilederen har uttalt at han har brukt mer tid på å lytte til Giske enn til varslerne.

Onsdag, dagen før Ap-ledelsen konkluderte i Giske-sakene, gikk det et brev fra Giskes advokater til partiledelsen, skriver Aftenposten. I brevet advarte advokatene mot å konkludere i sakene før de fikk Giskes versjon.

De skriver også at de har både fysiske bevis og vitner som vil kunne tilbakevise sentrale opplysninger i en del av varslene.

Har vitner

Overfor TV 2 utdyper Giske-advokat Frode Sulland.

– Han vil komme med opplysninger om andre personer som vil kunne bidra til å klarlegge hva som har skjedd. Han har også bevis knyttet til kommunikasjon mellom han og andre rundt disse hendelsene.

Sulland vil ikke utdype hva slags type kommunikasjons det er snakk om.

– Tror dere at dokumentasjonen deres vil endre konklusjonene til Arbeiderpartiet?

– Det er umulig å si. Vårt poeng er at alle opplysningene bør være på bordet for å få et mest mulig korrekt bilde av sakene, sier Sulland.