John (41) og Lucy (38) fikk sine kjære revet bort av kreft – da de møttes, skjedde det noe utrolig

SKJEBNEN? Lucy og John mistet sine store kjærligheter til kreften. Nå har de funnet sammen.
SKJEBNEN? Lucy og John mistet sine store kjærligheter til kreften. Nå har de funnet sammen. Foto: Privat
Kjærlighetshistorien deres er nesten ikke til å tro.

Da Paul Kalanithi ble rammet av alvorlig lungekreft som 37-åring, bestemte han seg for å skrive bok om sine siste år.

I 2016, etter Pauls død, ble boken «When Breath Becomes Air» utgitt. Boken ble møtt av strålende kritikker i USA.

Ett år senere ble Nina Riggs' selvbiografi «The Bright Hour» utgitt. Den handlet om hennes tøffe kamp etter at hun ble rammet av brystkreft. Også denne ble mottatt med strålende kritikker, og også denne boken ble utgitt etter at forfatteren hadde gått bort.

De to bøkene ble derfor ofte nevnt i samme åndedrag i ulike bokspalter, lister og samtaler, skriver The Washington Post, som gjengir historien.

Ba ektemannen kontakte Lucy

Det var på mange måter naturlig at de to gjenlevende ektefellene, Lucy Kalanithi (38) og John Duberstein (41), skulle møtes.

Men det som skjedde da de møttes er som tatt ut av en Hollywood-film.

Da Nina Riggs lå på dødsleiet ble hun bekymret for hvordan ektemannen John skulle takle tilværelsen uten henne. Hun foreslo derfor at han skulle ta kontakt med Lucy Kalanithi, fordi hun hadde gjennomgått det samme.

Nina og Lucy hadde nemlig utviklet et vennskap i det stille, etter å ha lest hverandres avis-innlegg om den tunge tiden de gikk igjennom.

TRAGEDIE: Lucy fikk ektemannen Paul Kalanthi revet bort av kreftsykdommen. Foto: Privat
TRAGEDIE: Lucy fikk ektemannen Paul Kalanthi revet bort av kreftsykdommen. Foto: Privat

Den første mailen

To dager før Nina døde, sendte Lucy henne en siste hilsen til henne: «Jeg sender deg kjærlighet fra hele mitt hjerte. Din fan for alltid, Lucy».

Det var John som viderebrakte eposten til sin døende kone. Det var også han som svarte på den.

Senere fulgte den 41 år gamle advokaten også opp konas oppfordring om å kontakte Lucy for å få hjelp i sorgprosessen.

Han sendte henne en lang, og brutalt ærlig epost med en rekke spørsmål som meldte seg etter konas død. Han fikk svar med én gang.

BA MANNEN TA KONTAKT: Nina Riggs visste at hun skulle død og oppfordret ektemannen til å ta kontakt med en annen kvinne. Foto: Privat
BA MANNEN TA KONTAKT: Nina Riggs visste at hun skulle død og oppfordret ektemannen til å ta kontakt med en annen kvinne. Foto: Privat

Det ble starten på et helt spesielt vennskapsbånd, og de to sendte hverandre eposter hyppig gjennom de neste ukene og månedene.

Spesielt bånd

De snakket om alt mulig, og utviklet etter hvert et sterkt vennskapsbånd. Til slutt bestemte de seg for at de måtte møtes ansikt til ansikt til to middags-dater.

Møtene ble svært følelsesladde.

– Vi holdt rundt hverandre lenge. Vi hadde en svært god kjemi, forteller de til Washington Post.

Forholdet deres blomstret i det stille. Bare noen få, blant andre Johns to barn – Freddy på ti år og Benny på åtte – samt Lucys to år gamle datter Cady, visste om det.

Feiret nyttår sammen

Noen måneder senere ble forholdet offentlig kjent, og den siste tiden har de to familiene har omgått hverandre jevnlig. Nylig feiret de nyttårsaften sammen, og familiene trives godt i hverandres selskap.

– Jeg er fortsatt overrasket. Overrasket over hvor latterlig, men samtidig hvor naturlig alt føles, sier Lucy Kalanithi.

– På en bisarr måte stemte liksom alt sammen. Det er helt utrolig, istemmer John Duberstein.

AVSTANDSFORHOLD: Paret bor 360 mil fra hverandre, eller en flytur på om lag fem timer i følge travelmath.com Foto: Google Maps / distancefromto.net.
AVSTANDSFORHOLD: Paret bor 360 mil fra hverandre, eller en flytur på om lag fem timer i følge travelmath.com Foto: Google Maps / distancefromto.net.

Det er imidlertid et skikkelig puslespill å få alt til å gå opp, med tre barn og to jobber i hver sin delstat. Lucy jobber som medisinprofessor på Stanford-universitetet i California på vestkysten av USA, mens John jobber som advokat i Nord-Carolina på østkysten. Dermed har de nærmest et helt kontinent mellom seg.

Nå «krangler» de om hvilken by og hvilket hus som er best å etablere seg i sammen.

«Tragisk» lykke

Samtidig vedgår de at det er en merkelig og «smertefull» form for lykke de nå opplever.

– Jeg planla hele livet mitt sammen med Nina. Jeg var hundre prosent fornøyd med det. Å ha et nytt forhold er på en måte en tragedie, sier han, men understreker samtidig hvor heldig han synes han er som har truffet Lucy, sier John.

I dag satser de imidlertid alt på forholdet, til tross for alle de komplekse problemstillingene de møter hver dag, og til tross for at de begge fortsatt har på seg gifteringene fra ektefellen som ble revet bort.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook