KORTERE: Miriam hadde over skulderlangt hår før angrepet. Nå er håret vesentlig kortere, og Miriam sier det tar tid å venne seg til.
KORTERE: Miriam hadde over skulderlangt hår før angrepet. Nå er håret vesentlig kortere, og Miriam sier det tar tid å venne seg til. Foto: Privat

Fremmed kuttet hestehalen av Miriam (18) midt på gata

– Jeg ble sjokkert, sier 18-åringen. Politiet etterforsker hendelsen og ber om tips.

Forrige torsdag kveld hadde 18 år gamle Miriam Holtan Buhl fra Våle i Vestfold en svært ubehagelig opplevelse. En opplevelse som vil prege henne i lang tid fremover.

På luftetur med hunden sin Lotta, kom hun i prat med en dame utenfor et busskur ved Kirkevoll skole.

– Hun begynte å prate til meg og sa at Lotta var fin. Men jeg syntes hun virket litt truende, så jeg bestemte meg for å gå derfra og bøyde meg ned for å fikse på hundebåndet, forteller Miriam.

Men i det hun bøyde seg ned, tok den fremmede kvinnen plutselig tak i hestehalen hennes.

– Det gikk ganske fort, så jeg skjønte ikke hva som skjedde. Men så plutselig så jeg at hun holdt en kniv mot meg. Da ble jeg redd og stivnet i kroppen, sier hun.

Med kniven begynte kvinnen å skjære over Miriams hestehale. Samtidig som hun holdt på, fortsatte hun å snakke.

– Hun mumlet ganske usammenhengende, det var vanskelig å få tak i akkurat hva hun sa. Men hun sa hun syntes det så ut som jeg hadde et fint liv med fine klær, og at det var urettferdig fordi hun selv ikke hadde det så bra, forteller 18-åringen.

Etter å ha skjært over nesten hele hestehalen gikk kvinnen inn i en ventende bil som kjørte avgårde.

Det var lokalavisa Reavisa som først omtalte saken.

Så hestehalen dingle

Miriam forteller at hun ble svært sjokkert etter hendelsen. Minnet av at hun klarte å komme seg hjem, er visket bort.

– Jeg kom meg inn døra og gikk inn på badet. Da jeg tok av meg genseren så jeg hestehalen dinglende på siden av hodet i litt hår. Det var da jeg forsto hva som hadde skjedd, og det var veldig ekkelt, sier hun.

Hun fikk varslet moren sin, som kontaktet politiet. En politipatrulje dro hjem til henne.

– Jeg klarte ikke å snakke og hele kroppen skalv. Jeg ble skikkelig redd.

– Fortsatt redd

Noen dager etter hendelsen har Miriam kommet seg etter det verste sjokket, men sier hun fortsatt er preget av hendelsen.

– Det er noe som kommer til å følge meg resten av livet. Jeg er redd for å møte kvinnen igjen, selv om jeg vet det er usannsynlig. Jeg kommer nok ikke til å gå kveldsturer med Lotta med det første, sier hun.

Hun mistenker at kvinnen som skar av henne håret var psykisk syk eller ruset.

– Jeg kan ikke tenke meg noe annet. Setningene hennes var så usammenhengende og blikket hennes flakket hele tiden, sier hun.

Miriam har også fått rettet opp i hårfrisyren etter hendelsen.

– Det er vanskelig å venne seg til det korte håret, men det blir vel bedre, sier hun.

Politiet: Grov vold

Saken er anmeldt til politiet. Til Reavisa sier politiet at de etterforsker det som grov vold.

– Dette går under grov vold. Der noen bruker kniv og også gjør skade på noen – som å kutte av håret, det sorterer som en grov voldssak. Og det tar politiet på største alvor, sier etterforskningsleder Knut Erik Ågrav til avisa.

Til NRK opplyser politiet at de etterlyser tips i saken, og ber folk om å ringe 02800 dersom de kan vite noe om hendelsen.