TO BLODSPOR: Politiet i Brumunddal markerer funn på Fagerlundveien tidligere i januar, før Janne ble funnet drept. Dette var ett av de to områdene hvor det ble funnet blodspor fra Janne Jemtland.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
TO BLODSPOR: Politiet i Brumunddal markerer funn på Fagerlundveien tidligere i januar, før Janne ble funnet drept. Dette var ett av de to områdene hvor det ble funnet blodspor fra Janne Jemtland. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Meek, Tore

janne-drapet:

Dette er politiets nye teori om blodsporene i snøen

Blodfunnene har vært et de store mysteriene i forbindelse med etterforskningen av drapet på Janne Jemtland (36).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har undersøkt om ektemannen som er siktet for drapet på Janne Jemtland (36), kan ha fraktet bort snø som inneholdt blod fra gårdsplassen ved huset deres. Dette får TV 2 opplyst fra kilder.

Politiets teori skal være at den siktede ektemannen kan ha gjort dette for å fjerne spor og blod i snøen utenfor boligen etter drapet. Teorien går også ut på at mannen i etterkant dumpet snøen på de to stedene det ble funnet blod som stammet fra Janne. Disse blodfunnene har vært et av de store mysteriene i drapssaken.

Politijurist Andre Lillehovde van der Eyden ønsker ikke å kommentere opplysningene. Forsvareren til siktede, Ida Andenæs, vil heller ikke si noe om dette har vært tema i avhørene av ektemannen.

Undersøkelser av traktor

Politiet bekreftet fredag at de mener drapet skjedde i eller ved boligen til ekteparet ved Brumunddal. Pågripelsen av ektemannen ble gjort etter funn av spor utenfor boligen.

Politiet har til nå ikke sagt noe om årsaken til at det er funnet blod fra Janne Jemtland på to steder, med én kilometers mellomrom, men har fortalt pressen at de har en teori om hendelsesforløpet.

– Vi har en klar formening om hendelsesforløpet. Det ligger i det jeg sier at vi har en teori om hvordan ting har skjedd, og som forklarer de sporene som har vært sentrale i saken, sa politijurist Lillehovde van der Eyden på en pressekonferanse fredag.

Det er også på det rene at de har gjort grundige undersøkelser av en traktor som sto på gårdsplassen til siktede. Den har en snøskuffe foran.

Fortsetter avhør

Kommunikasjonsrådgiver Hanne Stine Kind opplyser til TV 2 at avhørene av den siktede ektemannen fortsetter i neste uke.

– Planlagte avhør med siktede vil fortsette i uke 5, og før dette er ferdig vil vi ikke gå ut med mer informasjon enn det som tidligere har kommet ut. Vi viser til den brede orienteringen som er gitt underveis i etterforskningen og som sist ble gitt i saken av politiadvokat André van der Eynden den 19. januar, skriver hun i en e-post.

Heller ikke forsvareren til siktede ønsker å si noe om hvorvidt snømengder fra gårdplassen kan ha blitt fjernet og dumpet på to forskjellige steder.

– Jeg kan ikke gå inn på hva min klient har forklart politiet og har ingen kommentar til dette, sier Ida Andenæs.

Ektemannen nekter for å ha drept sin kone med vilje, men har kun erkjent at han kan knyttes til en situasjon som førte til at Janne Jemtland døde. Politiet har brukt mye tid på å ettergå mannens første forklaringer og har stått fast ved at de mener tobarnsmoren er utsatt for forsettelig drap.

Fredag begraves Janne Jemtland i Veldre kirke i Brumunddal.