«Da vi startet Brødboksen for to år siden, hadde vi en klar visjon: vi skulle levere en tjeneste som var så god at alle ville bruke den. Samtidig visste vi at kampen mot matvaregigantene ville bli svært tøff,» skriver Brødboksen i en melding på sine nettsider.

Suksess-firma

Brødboksen har vært en av mange nyoppstarede firmaer de siste årene som leverer mat hjem til folk.

Konseptet har vært å levere frokostpakker.

TV 2 har tidligere omtalt Brødboksen, som ble startet av tidligere supermodell og værmelder Arnulf Refsnes. Da TV 2 snakket med Refsnes for et halvt år siden gikk firmaet bra, og Refsnes hadde da tjent seg søkkrik på å levere melk og brød til folket.

«Vi startet i det små med ferske frokostleveranser i nabolaget. Veksten var formidabel – og etter kort tid leverte vi til titusenvis av familier, hver dag, i flere norske byer. Denne utrolige og lærerike gründerreisen hadde ikke vært mulig uten de ansattes fantastiske innsats, som delte synet vårt om at kundene alltid kommer først. Vi er veldig lei oss for at «hvetebrødsdagene» dessverre er over,» skriver firmaet videre.

– Lei seg

Refsnes sier i en kommentar til E24 mandag kveld at han er svært lei seg for hvordan ting nå har endt.

– Jeg har informert ansatte tidligere dag. Folk er veldig lei seg. De har jobbet og stått på, men sier samtidig at det er det gøyeste året de har vært med på. Og så ender det slik, sier han.

Konflikter med ansatte

Dagens næringsliv har den siste tiden skrevet om flere ansatte som har kommet i konflikt med Brødboksen fordi de mener de har fått feil utbetalinger.

Refsnes, på sin side, har avvist omfanget av disse konfliktene.

Brødboksen melder at deres tjenester avsluttes umiddelbart, og at det ikke blir noe mer utlevering av varer fra dem.

«Alle ordre og varer som er bestilt til i morgen vil bli annullert,» skriver de, og beklager at hvetebrødsdagene er over.

Selskapet sier ikke noe mer konkret om hva som er årsaken til at driften legges ned.