– Folk betaler dyre leier for å bo foran havet. Jeg har ikke regninger og her lever jeg et godt liv, sier Marcio Mizael Matolias til den brasilianske avisen Lavoixdunord.

Intervjuet er gjengitt av en rekke medier.

De siste 22 årene har han bodd i et gigantisk sandslott ved en av strendene i Rio de Janeiro – i området Barra da Tijuca.

I nabolaget har han fått navnet «Kongen».

På en trone foran sandslottet sitter han med en kongekrone han har fått av noen i nabolaget, og underholder nysgjerrige turister.

Selger bøker

44-åringen får penger til mat ved å drive en brukt-bokhandel utenfor slottet. I tillegg til å underholde turister, spiller han golf på stranden og fisker.

– Jeg vokste opp i Guanabarabukten, og har alltid bodd på stranden, sier han.

Han må daglig vanne deler av det gigantiske sandslottet for å hindre at det faller sammen over soverommet.

Rommet er fylt med bøker og barneleker, og holdes oppe av en treramme.

Blir varmt

44-åringen sier at det kun er én uting ved å bo i et sandslott ved stranden, og det er at slottet holder på all varmen slik at det noen netter er umulig å sove der.

– Da sover jeg over hos en venn, men jeg foretrekker å heller være hjemme, selv om jeg må ligge ute ved havet, sier han.

Marcio ble inspirert til å bygge sandslottet av den spanske arkitekten Antoni Gaudi. Han leste om arkitekten i en bok som han fikk fra en kompis, forteller han.