En 26-år gammel mann forteller hva han mener skjedde mellom ham og Venstre-leder Trine Skei Grande i 2008.
En 26-år gammel mann forteller hva han mener skjedde mellom ham og Venstre-leder Trine Skei Grande i 2008. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

VG: 26-åring forteller sin versjon av hva som skjedde mellom ham og Skei Grande i 2008

En 26 år gammel mann snakker om hva han mener skjedde mellom ham og Trine Skei Grande i 2008.

– Vi hadde begge drukket. Vi gikk en tur og havnet i kanten på en kornåker hvor vi lå sammen. Frivillig, sier mannen til VG.

Den nyutnevnte kulturministeren Trine Skei Grande har en stund måttet tåle rykter om hva som egentlig skjedde under en fest i Trøndelag i 2008.

Venstre-lederen var stortingsrepresentant og første nestleder i Venstre, men 26-åringen var 17 år gammel.

Nå forteller den nåværende 26-åringen til VG hva han mener skjedde i 2008. Det er første gangen mannen snakker om hendelsen.

– Dette er det jeg kommer til å si offentlig om saken. Men hvis statsministeren vil høre min versjon, så stiller jeg selvfølgelig opp, sier 26-åringen.

Reagerer på fremstillingen

Grande har flere ganger uttalt at hun har informert statsminister Erna Solberg om hva som skjedde i 2008. 26-åringen reagerer på hvordan Grande fremstiller saken.

– Hun snur det altså plutselig til at det er jeg som er en overgriper og at det er jeg som burde ha skyldfølelse, sier han.

Mannen frykter at det er en annen versjon enn hva han opplevde som Grande har fortalt til Solberg.

– En del av vår fortrolighet

– Det er riktig som Trine Skei Grande sier at hun har fortalt sin historie til meg. Hva som ble sagt i samtaler mellom meg og henne forblir mellom oss, sa Erna Solberg til TV 2 tirsdag kveld.

Torsdag kveld ønsker statsministeren fortsatt ikke å si noe mer om saken.

– Den samtalen jeg har mellom Trine Skei Grande og meg, den er mellom oss og det kommer den til å bli. Det er en del av vår fortrolighet, som er nødvendig for å kunne gjøre en god jobb sammen, sier hun.

Trine Skei Grande har tidligere uttalt at hun mener det ikke er noe ved hennes tidligere oppførsel som kan true hennes posisjon som statsråd.

– Jeg kan sikkert ha gjort noen dumme ting, men jeg er ingen overgriper, sier Grande.

Grande har antydet at de som sprer saker om henne i sosiale medier kan ha en politisk agenda. Venstre-lederen mener hun ikke forteller noe annet enn sannheten, og at hun er sikker på at noen prøver å spre en annen historie.

– Har gitt min versjon

På Debatten på NRK torsdag kveld var Trine Skei Grande i studio. Hun understreket at hun allerede har gitt de kommentarene hun vil gi rundt saken.

– Jeg har gitt min versjon til dem jeg skal gi min versjon til og utover det har ikke jeg noe behov for å kommentere. Dette er ikke noen varslersak eller noe kriminelt som ligger bak uansett, men jeg sa det jeg skulle si om det i går, sier hun.

Skei Grande mener at hun i mange saker og på nett fremstilles som en overgriper.

– Det er jeg ikke. Det var viktig for meg å si i går, også fordi det er mange som sprer utrolig mange usannheter om politikere og jeg tror at jeg har fått min skjerv av det i det siste, sier hun.