HØYRE-TOPPER: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset.
HØYRE-TOPPER: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Enda flere varsler:

– Sakene har rystet partiet

Høyre har mottatt tre nye varsler om seksuell trakassering, opplyser partiets generalsekretær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det pågår heftig møtevirksomhet i Høyre etter at det nå har kommet inn tre nye varslersaker i partiet. Det sier generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset, til TV 2.

– Det er tre nye saker, og totalt er det ti saker som omtaler den tidligere Unge-Høyre lederen Kristian Tonning Riise. De andre sakene gjelder andre personer i organisasjonen, sier Aarset.

Vil ikke anmelde forholdene

Generalsekretæren ønsker ikke å si noe om når hendelsene i de tre siste varslene skal ha funnet sted. Antallet varsler i partiet er nå oppe i 18.

– Enkelte av sakene er alvorlige. Så langt er det vår vurdering at vi som parti ikke skal gå til anmeldelsene, men det er viktig for oss å gi juridisk hjelp for de som har hatt dårlige opplevelser.

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg slo onsdag fast at hun som partileder nå har ansvaret for å «sikre at den nødvendige kulturendringen» skjer, og at det blir satt i verk tiltak for å hindre at noe lignende skjer igjen.

– Det er mitt ansvar at vi ikke har hatt gode nok regler på plass, sa hun, og understreket samtidig at varsler ikke er blitt godt nok håndtert verken i Høyre eller Unge Høyre.

– Det at vi nå ikke klarer å avklare alle sider om hvorfor det har sviktet, er heller ikke bra, sa Solberg.

– Sakene har rystet partiet

Generalsekretær Aarset forteller til TV 2 at det jobbes nærmest døgnet rundt for å håndtere alle varslene. Partiet vil også innføre alkoholforbud på sine arrangementer.

– Har disse sakene rystet partiet?

– Ja, det har det. Alle ser det at når både har hatt en ungdomspartileder, som til de grader har gått over streken, så ryster det partiet. Det er viktig for oss at det skal være lavest mulig og helst ingen terskel for å varsle. Nå vil vi ha alt på bordet, for nå skal det ryddes opp, sier Aarset.