Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

DN: Trond Giske mister plassen i Aps sentralstyre

Trond Giske må ikke bare gå av som nestleder og trekke seg som finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet – han mister også plassen i partiets sentralstyre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DN melder onsdag at gruppemøtet i Arbeiderpartiet samme dag vedtok at Giske får plass i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

Trond Giske trakk seg nylig som nestleder i Ap og stilte plassen som finanspolitisk talsmann til rådighet i kjølvannet av flere varslingssaker om hans oppførsel.

Den tidligere Ap-nestlederen ble finanspolitisk talsperson for partiet etter valget i fjor høst.

Vervet i sentralstyret har vært knyttet til Giskes posisjon som nestleder. Da han trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet, mistet han dermed også plassen i sentralstyret, skriver avisen.

Rigmor Aasrud tar over

Tidligere statsråd Rigmor Aasrud fra Oppland blir leder av Aps finansfraksjon på Stortinget og finanspolitisk talsperson.

– Rigmor Aasrud er en erfaren og dyktig politiker som vil lede Arbeiderpartiets finansarbeid på en god måte, sier Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Marianne Marthinsen måtte mot sin vilje gi fra seg vervet som finanspolitisk talsperson til Giske etter Aps katastrofevalg i fjor høst. Kort tid etter sluttet flere sentrale Ap-rådgivere på Stortinget.

Sykmeldes igjen

Fra begynnelsen av denne uken er Trond Giske sykmeldt i to nye uker, det opplyser politikerens rådgiver Bård Flaarønning til Dagbladet.

Den tidligere Ap-nestlederen ble først sykmeldt fredag 22. desember. I den anledning skrev han et innlegg på Facebook hvor han beklaget at han «gjennom sin atferd har påført andre mennesker ubehag og problemer».

«Det gjør meg vondt å høre tilbakemeldinger fra de som har opplevd dette. Alle som varsler skal få en god og riktig behandling», skrev Giske.

Trakk seg etter varslinger

7. januar meldte Giske på sin Facebook-side at han trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet. I meldingen skrev Giske også at han stilte sin posisjon som leder av Arbeiderpariets finansfraksjon til disposisjon, dersom det var stortingsgruppens ønske.

Beslutningen kom som en følge av flere varslingssaker mot Giske, og var ifølge TV 2s politiske kommentator Aslak Eriksrud, noe mange hadde ventet på.

– Jeg har ikke snakket med noen i Arbeiderpartiet de siste dagene som har forventet et annet resultat enn dét, uttalte han den gang.

(NTB / TV 2)