KLAR TALE: USAs president Donald Trump holder tale under Hispanic Heritage Month i Det hvite hus 8. oktober i fjor.
KLAR TALE: USAs president Donald Trump holder tale under Hispanic Heritage Month i Det hvite hus 8. oktober i fjor. Foto: AP

Trumps helsesjekk var plettfri, men «alle» reagerer på én ting

Det hvite hus-lege Ronny Jackson la tirsdag frem resultatene fra Donald Trumps helsesjekk. Ifølge amerikanske medier er det noe som skurrer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag var USAs president Donald Trump på en komplett helsesjekk, og det var Det hvite hus-lege Ronny Jackson som sjekket 71-åringen.

Tirsdag fortalte Jackson at Trump bestod helsesjekken med glans.

– Presidenten er i usedvanlig god form og hans helse ventes å være god i hele presidentperioden, sa Jackson da han gikk gjennom resultatene under en pressekonferanse.

Ett resultat var noe underlig, skriver Washington Post, og viser til forholdet mellom Trumps oppgitte høyde og vekt.

Lege Jackson opplyste tirsdag at Trump er 190.5 centimeter, og han veier 108,4 kilo.

Med disse målene havner Trump ifølge BMI-kalkulatoren i kategorien «overvektig» – og han er da 0,45 kilo unna kategorien «fedme».

Medisinsk gåte

Spøkefulle GQ kaller Trump og målene han har oppgitt for en «medisinsk gåte», og foreslår en offentlig veiing av typen proffboksere gjør.

«Påfallende at presidenten er nøyaktig ett pund (0,45 kilo, journ.anm.) lettere enn en vekt som hadde dyttet ham over grensa for å få diagnosen «fedme». Og, hvis han ble målt til 1/10 tomme (0,254 cm, journ.anm.) kortere, ville han også havnet i kategorien «fedme», skriver Slate.

IKKE PÅ HØYDE: Donald Trump og Jeb Bush i Quicken Loans Arena 6. august, da Bush og Trump kjempet om å bli republikanernes presidentkandidat. Trump og Bush har begge oppgitt at de er 190 centimeter høye.
IKKE PÅ HØYDE: Donald Trump og Jeb Bush i Quicken Loans Arena 6. august, da Bush og Trump kjempet om å bli republikanernes presidentkandidat. Trump og Bush har begge oppgitt at de er 190 centimeter høye. Foto: Chip Somodevilla

Side om side med atleter

På Twitter og Facebook er det mange som spøker med Trumps høyde og vekt, og som sammenligner ham muskuløse atleter med samme vitale mål.

Til tross for at atletene har mer muskler enn fett, er mange overbevist om at Trump lyver om både høyde og vekt.

Irritert på medier som sier han er lavere

Høyde ser ut til å være svært viktig for USAs president.

I en årrekke har han hardnakket oppgitt å være 190,5 centimeter, og han en rekke ganger gitt uttrykk for at han ikke synes noe om at flere medier hevder at han er 188 centimeter – og dermed havner i «fedme»-kategorien.

HØYDEFORSKJELL: På det New York-registrerte førerkortet sitt, er Trump oppgitt til å være 6'2, altså 188 centimeter. Foto: New York State
HØYDEFORSKJELL: På det New York-registrerte førerkortet sitt, er Trump oppgitt til å være 6'2, altså 188 centimeter. Foto: New York State

I en spesialutgave av Time i 2016, «TIME Donald Trump: The Rise of a Rule Breaker», ble det skrevet at «det irriterer ham at så mange medier sier 188 centimeter».

For to år siden fikk Policito tak i Trumps New York-registrerte førerkort, hvor det ble oppgitt at han er 188 centimeter.

Til tross for dette, fortsetter Trump å insistere på at han er 190 centimeter.

Mindre fett og mer trening

Det hvite hus-legen fortalte tirsdag at han har rådet presidenten til å spise mindre fett og karbohydrater, og å trene mer regelmessig. Legen sa også at han med fordel kan gå ned 5-6 kilo.

– Han viser mer entusiasme for kostholdsdelen enn for treningsdelen, men vi skal gjøre begge deler, sa legen.

Jackson fortalte også at Trumps verdier var helt normale, bortsett fra et noe høyt kolestorolnivå. Han fortalte også at Trump ikke har et eneste hull i tennene.

Han fortalte også at Trump tar kolestorolsenkende medikamenter, og at han i tillegg tar et middel for hårtap.

– Alle data tyder på at presidenten er frisk og at han vil fortsette å være det i hele presidentperioden, sa Jackson under pressekonferansen.