UTTALER SEG: Trine Skei Grande har nå uttalt seg om ryktene som har versert om henne den siste tiden.
UTTALER SEG: Trine Skei Grande har nå uttalt seg om ryktene som har versert om henne den siste tiden. Foto: Larsen, Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Skei Grande uttaler seg om sex-ryktene: – Jeg er ingen overgriper

Den siste tiden har det versert rykter om en hendelse fra 2008 som involverer Trine Skei Grande. Nå har Venstre-lederen valgt å kommentere ryktene i Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med utgangspunkt i en fest tilbake i 2008, har det de siste dagene versert rykter om Venstre-leder Trine Skei Grande.

Alle som skal sitte i Regjeringen har blitt bedt om å «legge alt på bordet». Skei Grande har dermed snakket med statsminister Erna Solberg om ryktene, i deres samtaler i forbindelse med Venstres regjeringsdeltakelse.

I et intervju med Aftenposten forteller Venstre-lederen at hun har snakket åpent med Solberg om sin historie.

Venstre-lederen legger også til at mange kvinnelige politikere utsettes for rykter, og antyder overfor avisen at lederne i de to andre partiene hun skal samarbeide med, vet hva det medfører når man står midt oppi en slik rykteflom.

Skei Grande antyder også at de som sprer saker om henne i sosiale medier kan ha en politisk agenda. Venstre-lederen mener hun ikke forteller noe annet enn sannheten og at hun er sikker på at noen prøver å spre en annen historie.

– Jeg kan bare fortelle ting slik jeg har opplevd det, og det har jeg gjort til flere som har spurt, sier hun til Aftenposten.

Trine Skei Grande mener at det ikke er noe ved hennes tidligere oppførsel som kan true hennes posisjon som statsråd.

– Jeg kan sikkert ha gjort noen dumme ting, men jeg er ingen overgriper, sier hun.

Aftenposten har også vært i kontakt med en mann som omfattes av ryktene. Han har valgt å ikke kommentere saken.

Erna Solbergs statssekretær Rune Alstadsæter skriver i en SMS til TV 2 at Grande informerte statsministeren på Jeløya under regjeringsforhandlingene.

– Det er riktig som Trine Skei Grande sier at hun har fortalt sin historie til meg. Hva som ble sagt i samtaler mellom meg og henne forblir mellom oss, sier Erna Solberg.