BEKLAGER: Q-Park AS' parkeringsvakt parkerte bilen her, og ble stående en god stund. Da tok en observant forbipasserende bilde.
BEKLAGER: Q-Park AS' parkeringsvakt parkerte bilen her, og ble stående en god stund. Da tok en observant forbipasserende bilde. Foto: Tipser

Oops! Slik gikk det da parkeringsvakten selv skulle parkere

Q-Park AS legger seg langflate etter at en av deres parkeringsvakter parkerte oppå et gangfelt, like ved et veikryss.

I slutten av desember måtte en eldre Stavern-mann gni seg i øynene da han kjørte gjennom Larvik sentrum.

I krysset Kongegata og Oskars gate, hadde en parkeringsvakt parkert oppå fotgjengerfeltet.

– Jeg hadde hatt en del ærender i sentrum denne dagen, og akkurat hentet bilen min litt lenger oppi byen. Jeg så parkeringsvakten parkere Q-Parks varebil, låse døra og gå nedover mot Torget. Jeg ble stående der en stund, og så ikke at han kom tilbake, sier mannen, som ikke vil bli navngitt i pressen, til Østlands-Posten.

Og:

– Han brøt vel alle de trafikkreglene som gjelder for parkering.

TV 2 har vært i kontakt med Stavern-mannen, som ikke ønsker å uttale seg mer om saken. Han tillater at vi bruker bildet.

– Åpenbart ikke greit

Q-Park AS' markedsdirektør Kjetil Bratseth legger seg langflat, og kaller det hele sterkt beklagelig.

– Dette er åpenbart ikke greit og sterkt beklagelig. Dette vil bli tatt opp med den aktuelle ansatte umiddelbart. Våre ansatte har et særskilt ansvar for å følge parkeringsregler da vi selv kontrollerer og ilegger kontrollsanksjoner, sier han til nettstedet.

Det er forbudt å stanse på, eller nærmere enn, fem meter foran gangfelt. Det er også forbudt å stanse i veikryss eller nærmere enn fem meter fra et veikryss.

Avstanden blir regnet fra det punktet hvor fortauskanten, kantlinjen eller veikanten begynner å runde.