NAKENTRUSSEL: Her står en av de tiltalte kun iført sko, og med et replikavåpen i hånda, og forsøker å forbipasserende biler til å stanse.
NAKENTRUSSEL: Her står en av de tiltalte kun iført sko, og med et replikavåpen i hånda, og forsøker å forbipasserende biler til å stanse. Foto: Privat

Sarpsborg-mann (38) kan få giga-bot etter nakenstunt på Facebook

En 38 år gammel mann og en 39 år gammel kvinne utløste massiv politiaksjon da de kastet klærne langs Riksvei 319. Det hele ble sendt live på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

14. og 15. februar må en 38 år gammel mann fra Sarpsborg og en 39 år gammel kvinne fra Drammen møte i Drammen tingrett, skriver Fredrikstad Blad.

De er tiltalt for å ha framsatt grove trusler mot flere forbipasserende, etter et nakenstunt 27. november 2016 på Riksvei 319 i Buskerud.

I tiltalen, som er tatt ut av Vestfold, Telemark og Buskerud statsadvokatembeter, kan man lese at duoen stilte seg både ute i, og ved, kjørefeltet.

Mannen var ifølge tiltalen først naken, og deretter påkledd finlandshette og militærbeklædning.

Mannen, som skal ha vært beruset, var bevæpnet med en replika M15 Softgun, som han holdt synlig overfor passerende bilister mens han gjorde tegn til dem om å stanse.

Massiv politiaksjon

Det hele ble sendt live i en lukket Facebook-gruppe. På det meste skal det ha vært over 600 personer som fulgte direktesendingen på Facebook.

Store politistyrker rykket ut da de fikk meldinger om en naken og bevæpnet mann langs riksveien.

Alle ledige patruljer ble sendt til stedet, og det ble også hentet inn bistand fra politiet i Vestfold, samtidig som et politihelikopter fra hovedstaden var i lufta. Riksveien ble stengt i flere timer etter stuntet.

Politiaksjonen skal ha kostet politiet et sekssifret beløp.

Også pågripelsen ble sendt live i Facebook-gruppen.

Ville ikke true

Påtalemyndighetene mener at handlingene var egnet til å fremkalle alvorlig frykt, og de er derfor begge tiltalt for å ha fremsatt trusler mot bilistene.

Påtalemyndighetene mener at trusselen var grov fordi den var uprovosert.

Grove trusler kan straffes med fengsel i inntil tre år.

– Min klient erkjenner de faktiske forhold, men det er dermed ikke sagt at det er det samme som å erkjenne straffskyld, da han ikke har hatt til hensikt å true noen, sier advokat Harald Otterstad til Fredrikstad Blad.

Otterstad skal forsvare 38-åringen under hovedforhandlingen i tingretten neste måned.

Mannen og kvinnen er også tiltalt for å på offentlig sted ha brukt luft- eller fjærvåpen og våpenetterligninger som lett kan forveksles med skytevåpen.

I tiltalen kan man lese at påtalemyndighetene ønsker at mannen og kvinnen skal betale erstatning etter den massive politiaksjonen.