Iselin Nybø, Ola Elvestuen og Trine Skei Grande blir trolig statsårder i den nye regjeringen.
Iselin Nybø, Ola Elvestuen og Trine Skei Grande blir trolig statsårder i den nye regjeringen. Foto: NTB Scanpix/Montasje: TV 2

Dette blir Venstres nye statsråder

Kilder opplyser til TV 2 at Venstre får statsråder i kulturdepartementet, klima- og miljødepartementet og kunnskapsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det jobbes nå med å få spikret hvem som kommer til å sitte i regjeringen med Venstre, Frp og Høyre.

Tre statrådposter til Venstre

TV 2 får opplyst fra flere sikre kilder at de tre som skal inn i regjering fra Venstre blir Trine Skei Grande, Ola Elvestuen og Iselin Nybø.

Nybø ligger an til å få deler av kunnskapsdepartementet, trolig med ansvar for høyere utdanning og forskning, mens Ola Elvestuen trolig vil bli ny klima- og miljøminister.

Trine Skei Grande blir etter det TV 2 vet, statsråd for kulturdepartementet i den blå-blå-grønne regjeringen.

Kulturkapittelet i regjeringsplattformen som ble presentert søndag, er på mange områder sammenfallende med Venstres program.

Abid Raja blir ikke statsråd i denne regjeringen. Han blir sittende på Stortinget som visepresident.

Tung jobb i mindretall

Partiet blir etter alt å dømme sittende med tre statsråder, men ingen tunge departement hvor de får mulighet til å flytte de helt store pengestrømmene.

Det har allerede vært sterke reaksjoner både utenfor, og innad i Venstre, på at partiet har gått inn i regjeringssamarbeid med Frp. Får Venstre det vanskelig i denne mindretallsregjeringen, kan kan de kritiske røstene forsterke seg.

Varsler store endringer

Etter at Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre søndag presenterte plattformen for den omdannede Solberg-regjeringen, bekreftet statsminister Erna Solberg overfor TV 2 søndag at det kan bli gjort flere endringer i departementsstrukturen.

Dersom Venstre skal ha tre statsråder må Høyre og Frp gi slipp på minst en statsrådpost hver, men det kan åpnes for at det dukker opp nye statsrådposter.