TAKKNEMLIG: Broren til Janne Jemtland, Terje Opheim, takker for støtten familien har fått siden Janne forsvant 29. desember.
TAKKNEMLIG: Broren til Janne Jemtland, Terje Opheim, takker for støtten familien har fått siden Janne forsvant 29. desember. Foto: TV 2

Broren til Janne takker for støtten: – Livet er ikke for pyser

Terje Opheim, som er broren til Janne Jemtland (36), takker for all støtte familien har fått den siste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På lørdag fant politiet en død kvinne ved Eidsbrua i Våler kommune, og det er mye som tyder på at det var savnede Janne Jemtland politiet som da ble funnet.

Jannes ektemann er pågrepet og siktet for drapet på kona, og igjen står to gutter på 11 og 13 år.

– En situasjon ingen kan fatte

Broren til Janne, Terje Opheim, takker mandag for støtten familien har fått med et Facebook-innlegg.

– Vi har fått mange meldinger av venner, kjente og ukjente som har vist oss medfølelse i denne vanskelige tiden og det har gjort godt, tusen takk!, skriver Opheim.

Han skriver også at «livet er ikke for pyser» er et begrep han har følt og opplevd mye de to siste ukene.

– Janne ble lørdag funnet, og var som vi fryktet omkommet. Igjen står det to flotte gutter som er i en situasjon ingen av oss andre kan fatte, skriver Opheim.

Flere støttende kommentarer

Han fortsetter med å skrive at guttene er sterke og klarer å få hverdagen til å fungere på et vis, til tross det tragiske som har skjedd.

– De har mange gode mennesker rundt seg om dagen som viser medfølelse, omsorg og omtanke som er helt fantastisk.

Under Opheims Facebook-innlegg er det mange som viser sin støtte med hjerter og kondolanser til familien.

Janne Jemtland ble sist sett i live natt til fredag 29. desember. Da hadde hun og ektemannen vært på fest på Veldrom samfunnshus i Brumunddal, men tatt taxi hjem sammen før klokken 02.

Ektemannen meldte henne savnet på morgenen 30. desember, men politiet startet ikke søk før dagen etter, da ektemannen ringte på nytt og fortalte at Janne fortsatt ikke var kommet hjem.

Nekter straffskyld

I løpet av etterforskningen av Jannes forsvinning fant politiet spor av blod som tilhørte Janne på to ulike steder i Brumunddal. Fredag 12. januar ble Jannes ektemann pågrepet, og senere siktet for drap.

Bakgrunnen for pågripelsen, som foregikk helt udramatisk, er funn som ble gjort av kriminalteknikere på Janne og ektemannens felles bolig i Brumunddal.

Lørdag ettermiddag gjorde politiet funn av en død kvinne ved Eidsbrua i Våler kommune, rundt en times kjøretur fra Brumunddal. Identiteten til personen som ble funnet er ennå ikke bekreftet, men politiet har opplyst at det er mye som tyder på at det er savnede Janne.

Ektemannens forsvarer, Ida Andenæs i advokatfirmaet Elden, har uttalt at mannen nekter straffskyld for forsettlig drap. Søndag 14. januar ble det klart at ektemannen godtar varetektsfengsling i fire uker.