Politiet bekrefter funn utendørs på eiendommen til Jemtland og ektefellen

På politiets pressekonferanse om savnede Janne Jemtland mandag, kom det frem at det er gjort funn utendørs på eiendommen til Jemtland og ektefellen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ettermiddag holdt politiet pressekonferanse om etterforskningen i saken om Janne Jemtland.

Det gjøres fortsatt kriminaltekniske undersøkelser ute, og dette er i hovedsak på eiendommen til Janne Jemtland og den drapssiktede ektefellen.

Politiet har hittil ikke sagt mye om funnet som førte til at Janne Jemtlands ektefelle ble siktet i saken, men under pressekonferansen mandag kommer det frem at funnet er gjort utendørs på eiendommen.

– Vi har ikke betegnet eiendommen som et åsted, men det er gjort utendørs, sier André Lillehovde van der Eynden, politiadvokat i Innlandet politidistrikt.

Politiet vil ikke si noe mer om hva funnet går ut på.

Funnet død person i Glomma

Lørdag ettermiddag ble det funnet en død person i Glomma ved Eidsbrua i Våler kommune. Obduksjonen foregår nå og politiet har ikke fått en endelig bekreftelse på identiteten til personen.

– Vi har gode grunner for å si at dette er Janne Jemtland, sier politiet på pressekonferansen mandag.

På spørsmål om hvorfor det tar så lang tid å identifisere om den døde personen er Janne Jemtland, svarer politiadvokat Lillehovde van der Eynden at dette arbeidet tar noe tid ved Oslo Universitetssykehus.

– Der jobber de godt, men de er nødt til å gjøre sitt nødvendige arbeid før svarene foreligger, sier han.

Politiadvokaten understreker at politiet er interessert i å snakke med alle som har observasjoner fra Eid bro.

Lange avhør

Jemtlands ektemann, som er siktet i saken, har sittet i avhør siden fredag. Politiet beskriver avhørene som lange og omfattende, men vil ikke gå inn på hva den siktede har fortalt.

– Vi kommer ikke til å kommentere det utover at han ikke erkjenner straffskyld, sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, André Lillehovde van der Eynden.

Ektefellen har akseptert politiets krav om fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, og med isolasjon de to første ukene.

– Retten deler politiets syn på mistankegrunnlaget om at det er skjellig gurnn til å mistenke Janne Jemtlands ektefelle for drapet på henne, uttalte Lillehovde van der Eynden.