Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ettermiddag holdt politiet pressekonferanse om etterforskningen i saken om Janne Jemtland.

Det gjøres fortsatt kriminaltekniske undersøkelser ute, og dette er i hovedsak på eiendommen til Janne Jemtland og den drapssiktede ektefellen.

Politiet har hittil ikke sagt mye om funnet som førte til at Janne Jemtlands ektefelle ble siktet i saken, men under pressekonferansen mandag kommer det frem at funnet er gjort utendørs på eiendommen.

– Vi har ikke betegnet eiendommen som et åsted, men det er gjort utendørs, sier André Lillehovde van der Eynden, politiadvokat i Innlandet politidistrikt.

Politiet vil ikke si noe mer om hva funnet går ut på.

Funnet død person i Glomma

Lørdag ettermiddag ble det funnet en død person i Glomma ved Eidsbrua i Våler kommune. Obduksjonen foregår nå og politiet har ikke fått en endelig bekreftelse på identiteten til personen.

– Vi har gode grunner for å si at dette er Janne Jemtland, sier politiet på pressekonferansen mandag.

På spørsmål om hvorfor det tar så lang tid å identifisere om den døde personen er Janne Jemtland, svarer politiadvokat Lillehovde van der Eynden at dette arbeidet tar noe tid ved Oslo Universitetssykehus.

– Der jobber de godt, men de er nødt til å gjøre sitt nødvendige arbeid før svarene foreligger, sier han.

Politiadvokaten understreker at politiet er interessert i å snakke med alle som har observasjoner fra Eid bro.

Lange avhør

Jemtlands ektemann, som er siktet i saken, har sittet i avhør siden fredag. Politiet beskriver avhørene som lange og omfattende, men vil ikke gå inn på hva den siktede har fortalt.

– Vi kommer ikke til å kommentere det utover at han ikke erkjenner straffskyld, sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, André Lillehovde van der Eynden.

Ektefellen har akseptert politiets krav om fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, og med isolasjon de to første ukene.

– Retten deler politiets syn på mistankegrunnlaget om at det er skjellig gurnn til å mistenke Janne Jemtlands ektefelle for drapet på henne, uttalte Lillehovde van der Eynden.