NYTT HUS: Katherine hadde kjøpt et nytt hus, men enda ikke flyttet inn. Da hun dro innom for å sjekke huset, fikk hun seg en ubehagelig overraskelse.
NYTT HUS: Katherine hadde kjøpt et nytt hus, men enda ikke flyttet inn. Da hun dro innom for å sjekke huset, fikk hun seg en ubehagelig overraskelse. Foto: (Illustrasjon) Matt Rourke/AP

Katherine ble helt satt ut da hun kom hjem til sitt nye hus

Da Katherine Lang (75) returnerte fra ferien, var hun ikke forberedt på det som møtte henne i den nyinnkjøpte boligen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske Katherine Lang var nylig på ferie i California for å besøke sine barnebarn, skriver lokalavisen The Beaufort Gazette.

Men da hun returnerte til hjembyen Beaufort i South Carolina, fikk hun seg et realt sjokk.

Lang har nylig kjøpt et hus, og bestemte seg for at hun ville dra innom og sjekke rørene fordi det hadde vært kaldt. Hun hadde enda ikke flyttet inn i den nye boligen.

Hørte stemmer

Da hun ankom huset, oppdaget hun at en sofa var plassert ute på verandaen og hørte stemmer innenifra.

Inne i huset fant 75-åringen to kvinner – og et hus som ikke var slik hun forlot det. På komfyren kokte en kjele med mat, og i vaskemaskinen lå fremmede klær.

– Jeg var først og fremst sjokkert. Sjokkert og livredd, sier hun til lokalavisen.

Det viste seg at en familie hadde flyttet inn i huset, uvitende om at det tilhørte Lang. De hadde nemlig gjort avtale om å leie huset etter at de så en annonse på nettet.

– Jeg visste ikke hva jeg skulle tenke om dem, annet enn at de ikke skulle være der, sier Lang.

Falsk utleier

Det var en 22 år gammel kvinne, hennes mann og to barn som var blitt lurt til å leie det ubebodde huset. Til Beaufort Gazette sier Tyggra Sheperd at hun så utleieannonsen på Facebook.

For i underkant av 7.000 norske kroner ble 22-åringen tilbudt å leie det nyoppussede huset med tre soverom.

Men i virkeligheten eide ikke den såkalte utleieren huset.

– Jeg ble helt knust da jeg fant ut at det var svindel. Å finne et sted å bo i Beaufort som man har råd til er vanskelig, særlig når du skal oppdra en familie, sier Sheperd.

Tror huset ble overvåket

Da Lang kom hjem og de to kvinnene forsto hvordan ting hang sammen, ble de enige om en tidsfrist som Sheperd og familien fikk for å flytte ut.

Lang kontaktet også politiet, som anbefalte henne å melde saken videre til FBI, skriver lokalavisen.

75-åringen mistenker at noen holdt øye med huset da hun drev med oppussing, og oppdaget en ekstranøkkel som ble oppbevart under en plastduk. Slik fikk svindleren tak i nøkkelen og lot som hun eide huset.

Lang har nå skiftet låser på huset og planlegger å flytte raskt inn.