FANT DØD PERSON: Personell fra Midt-Hedmark brann og redning fant en død person i Glomma i Våler kommune fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FANT DØD PERSON: Personell fra Midt-Hedmark brann og redning fant en død person i Glomma i Våler kommune fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Politiet: – Mye tyder på at Janne er funnet

BRUMUNDDAL/OSLO (TV 2): Politiet har en teori om hvordan Janne Jemtland ble drept og mener det var hun som ble funnet i Glomma lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi mener det er mye som tyder på at det er den savnede Janne Jemtland vi nå har funnet. Det endelige svaret på dette vil foreligge når undersøkelser er gjort. Det vil tidligst være i morgen, men det kan gå noen dager før vi får det bekreftet, sa politiadvokat André Lillehovde van der Eynden under en pressekonferanse i Brumunddal søndag.

Ny informasjon

Siden søket etter Jemtland startet nyttårsaften, har letingen vært konsentrert i områdene der hun sist ble sett og der blodsporene ble funnet i Brumunddal.

Lørdag satte mannskaper kursen mot Våler kommune sørøst for Hamar. Etter kort tids søk i Glomma fant brannvesenets dykkere en død person på bunnen av elva ved Eidsfoss bru, om lag 1 mil fra Braskereidfoss.

Søkene i Glomma ble satt i gang på bakgrunn av opplysninger politiet fikk rede på etter at Jannes ektemann ble pågrepet fredag.

– Det er spor og opplysninger som har tilkommet politiet etter dette som gjør at vi har rettet søk i Glomma og gjort dette funnet, fortalte politiadvokaten.

To blodspor

Ifølge Hamar Arbeiderblad (krever innlogging) fant politiet spor av blod under ransakingen av parets bolig. Det var dette som skal ha ført til at politiet pågrep ektemannen.

Van der Eynden ville søndag ikke gå inn på detaljer om hvilke funn politiet har sikret seg, men bekrefter at de har en teori om hvordan tobarnsmoren ble drept.

Det politiet hittil har gått ut med, er at Jemtland sist ble observert ved parets bolig rundt klokken 02 natt til 29. desember og at telefonen hennes ble registrert i Brumunddal sentrum rundt klokken 05.50 samme morgen. I tillegg er det funnet blod fra 36-åringen to steder i Brumunddal.

Nekter skyld

– Er det viktige ting i hendelsesforløpet som dere ennå ikke har svar på?

– Det jeg kan si om det, er at vi nå besitter en teori om hvordan ting har forløpt. Vi besitter en teori om hvordan Janne Jemtland ble drept, og det er også det som danner grunnlag for siktelsen. I denne teorien mener vi å kunne besvare de vesentlige ting som har vært kjent i saken, blodspor ved funnsted 1 og 2 og mobilsporet som knytter seg til sentrale deler av Brumunddal, sier van der Eynden til TV 2.

Ektemannen fremstilles for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett mandag klokken 13. Han nekter straffskyld for drapssiktelsen.

Det gjenstår mye arbeid i etterforskningen av saken, og politiet vil fortsatt få støtte fra Kripos i dette arbeidet.