FORNØYD: Venstre-leder Trine Skei Grande forlater landsstyremøte på Moss hotell for å dra til Jeløy Radio hotel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORNØYD: Venstre-leder Trine Skei Grande forlater landsstyremøte på Moss hotell for å dra til Jeløy Radio hotel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Frp og Venstre sier ja til å gå inn i regjering

JELØYA, MOSS (TV 2): Trine Skei Grande sier at den nye regjeringsplattformen ble godt mottatt i Venstres landsstyre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Venstre og Fremskrittspartiet sier ja til å gå inn i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet, bekrefter partilederne Trine Skei Grande (V) og Siv Jensen (Frp).

Trine Skei Grande bekrefter til TV 2 at Venstre sier ja til å gå inn i regjering, og sier plattformen ble godt mottatt i partiet.

– I Venstres landsstyre ble forslaget til ny plattform veldig godt mottatt, sa hun etter at beslutningen var klar.

Hun ble deretter kjørt av gårde mot Jeløy Radio, der en felles pressekonferanse med Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen er varslet senere i dag.

Det har vært sterke uenigheter internt i Venstre om partiet i det hele tatt skulle gå inn i regjeringsforhandlinger.

Jensen: – Enstemmig beslutning

Jensen sa til pressen i ettermiddag at også Frps landsstyre var enstemmige i sin beslutning om å gå inn i regjering.

– Fremskrittspartiets landsstyre har hatt en god og grundig diskusjon, og enstemmig kommet fram til dette, sier Jensen.

– Vi har hatt en veldig god debatt som viser bredde i hva våre representanter er opptatt av, og en del spørsmål og oppklaringer, men i all hovedsak så opplever jeg at landsstyret er svært tilfreds med de gjennomslagene Frp har fått, sier hun.

TV 2 møtte også samferdselsminister og nestleder i Frp, Ketil Solvik-Olsen, da han syklet fra landsstyremøtet med Frp tilbake til Jeløya i Moss, der forhandlingene har foregått.

SIV JENSEN: Finansminister Siv Jensen ankommer Jeløy Radio hotel. Venstre har sagt ja til å gå inn i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SIV JENSEN: Finansminister Siv Jensen ankommer Jeløy Radio hotel. Venstre har sagt ja til å gå inn i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

– Dette ble veldig bra, sier han til TV 2.

85 siders dokument

Regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre har resultert i et ferdig dokument.

Dokumentet er på 85 sider og ble presentert for landsstyrene og stortingsgruppene i de tre partiene søndag klokken 11. Det er ti sider lenger enn Sundvolden-erklæringen som Frp og Høyre forhandlet fram i 2013.

Klima, innvandring og eiendomsskatt har vært blant de vanskelige sakene å løse, der partiene hadde svært ulike utgangspunkt før valget.

Dokumentet inneholder mye god borgerlig politikk som vil gjøre den borgerlige siden sterkere, sier en kilde som kjenner innholdet i dokumentet.

– Bra stemning

Lederne for de tre partiene møttes til forhandlinger på Hotel Jeløy Radio utenfor Moss 2. januar.

Samtalene mellom partilederne har blant annet vært avbrutt av Erna Solbergs reise til Washington for å møte president Donald Trump, men nestlederne og rådgiverne i de tre partiene har hele tiden jobbet på spreng for å komme i mål.

De første dagenes forhandlingene ble beskrevet som konstruktive, positive og gode.

– Det er bra stemning og godt humør, sa Høyreleder Erna Solberg under et pressemøte 4. januar.

Statsminister Erna Solberg har flere ganger, også etter at KrF forlot sonderingene i fjor høst, sagt at hun fastholder sin drøm om en borgerlig flertallsregjering.