Klokken 16.02 ble politiet gjort oppmerksomme på at det muligens lå en fenghette ved inngangspartiet til Løren T-banestasjon ved Peter Møllers vei.

– En fenghette brukes til å detonere større sprengstoff. Det er ikke noen dramatisk situasjon, men den har et skadepotensial som gjør at man ikke skal håndtere den uten riktig kompetanse, sa operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Christian Krohn Engeseth, til TV 2 kort tid etter gjenstanden ble funnet.

Det var en tilfeldig forbipasserende som oppdaget det han syntes så ut som en fenghette.

Politiets patrulje kom til stedet og vurderte også at gjenstanden så ut til å være en fenghette, og tilkalte dermed bombegruppen for å håndtere den. Dersom en fenghette detonerer vil den for eksempel kunne gjøre skader på fingre eller hender.

Løren T-banestasjon ble stengt for passasjerer, mens togene fortsatt fikk passere stasjonen i begge retninger. Klokken 17.40 opplyste Sporveien at stasjonen var åpnet og at T-banen igjen stopper ved stasjonen som normalt.

– Bombegruppen har undersøkt gjenstanden og det viser seg at det ikke er en fenghette. Den er fjernet og stasjonen er åpen for ordinær trafikk, opplyser politiet like før klokken 18 lørdag.