– Vi har mange medlemmer som naturlig nok kan ha behov for å snakke med noen. Det er vårt ansvar å sørge for at de blir ivaretatt. Derfor samler vi fylkeslederne. Vi ber også om forståelse for at dette er unge mennesker som ikke er profesjonelle aktører overfor pressen, og at pressen tar hensyn til det, sier første nestleder Sandra Bruflot i en tekstmelding til NTB.

Onsdag kveld ble det klart at Kristian Tonning Riise trekker seg som leder for Unge Høyre. Han skrev da en melding på Facebook der han fortalte at han trekker seg etter ting han har gjort som han ikke er stolt av.

I dagene som er gått siden Riise trakk seg, har det kommet «en rekke» nye varsler om ham. Det bekreftet Høyres kommunikasjonssjef Peder Engeseth fredag.

I en pressemelding skrev Unge Høyre og Høyre at Tonning Riise ikke har vært «åpen og ærlig overfor oss fra starten.»

– Per nå har det kommet inn syv varslingssaker etter at Riise varslet sin avgang, het det i en felles pressemelding som ble sendt ut fredag ettermiddag.

Flere saker skal ha blitt meldt inn til Unge Høyre sentralt tidligere, men ikke blitt fulgt opp tilstrekkelig av hovedorganisasjonen.

(©NTB/TV 2)