Både Mark Wahlberg og Michelle Williams har sentrale roller i filmen «All the Money in the World». Det hadde også Kevin Spacey, men han måtte klippes ut fra filmen etter at flere unge menn beskyldte Spacey for å ha kommet med upassende seksuelle tilnærmelser.

Dermed måtte flere scener spilles inn på nytt. Christopher Plummer ble hentet inn for å erstatte Kevin Spacey, og både Wahlberg og Williams måtte jobbe ti dager ekstra med innspillingen.

Enorm forskjell

Som godtgjørelse for de ekstra innspillingsdagene fikk Mark Wahlberg 1,5 millioner dollar, melder amerikanske medier ifølge nyhetsbyrået AP. Michelle Williams fikk under 1000 dollar for jobben.

Produksjonsselskapet Imperative Entertainment har ikke ønsket å kommentere saken overfor AP. Det vil imidlertid flere skuespillere, og de er sjokkerte over lønnsgapet.

Liam Neeson sier han er glad for at debatten kommer opp, for lønnsforskjellen er til tider skammelig, mener han.

– Som menn må vi ta det i det. Vi startet det, så vi må være del av løsningen, sier han.

– Forstår det ikke

Veteranen Rita Moreno sier hun også er sjokkert over saken, men understreker at hun ikke klandrer Wahlberg for lønnsgapet.

– Det er hans sak. Det er det skuespillere gjør – de får godt betalt, særlig om de er store stjerner, sier hun, og legger til:

– Hun er også en stor stjerne. Jeg forstår det ikke.

Gir pengene til et godt formål

Lørdag opplyser Mark Wahlberg at han donerer de 1,5 millioner dollarene han tjente på de ekstra innspillingsdagene til «Time's Up»-bevegelsen. «Time's Up» jobber mot seksuell trakassering i arbeidslivet.

Wahlberg sier han donerer pengene på vegne av sin kollega Michelle Williams.

– Jeg støtter kampen for likelønn 100 prosent, sier Wahlberg i en uttalelse.