Nå trekker hun seg fra alle verv i ungdomspartiet, melder NRK.

– Jeg har blitt behandlet ekstremt dårlig. Derfor melder jeg meg ut av partiet i protest. Jeg kan ikke være medlem av et parti som ikke tar varslernes side, sier Sandstø til NRK.

Ville trekke seg

I desember sto hun fram i Aftenposten og fortalte at hun ble trakassert og forfulgt av en betydelig eldre KrF-politiker fra hun var 16 år gammel.

Hun opplevde oppmerksomheten som så ubehagelig at hun til slutt ville trekke seg fra politikken. Sandstø varslet ledelsen i KrFU flere ganger om det som skjedde.

Føler hun ikke ble trodd

Fredag var partiets behandling av varselet tema på et ekstraordinært landsstyremøte i KrFU. Sandstø forteller til NRK at hun opplevde møtet som svært tøft. Hun opplevde at hun ikke ble trodd og at hun ikke fikk den unnskyldningen hun mener hun har krav på.

I en uttalelse på KrFUs nettsider sier KrFU-leder Martine Tønnessen at hun opplevde landsstyremøtet som et åpent og ærlig møte om en vanskelig sak.

– Seksuell trakassering skal ikke skje i vår organisasjon, og vi beklager at Julia Sandstø har vært utsatt for dette. Vi vil fortsette å jobbe med å forbedre våre retningslinjer og andre tiltak for å hindre at dette skjer igjen, heter det i uttalelsen som er signert Martine Tønnessen og generalsekretær Otto Galtung.