Fredag møtte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug myndighetene i Nairobi for å diskutere flyktningsituasjonen.

Kenya har tatt imot en halv million flyktninger fra nabolandene. I dag er det flest sudanesere, men også mange flyktninger fra Somalia og Etiopia.

Ber Norge ta imot flere

Kenyas viseinnenriksminister, Karanja Kibicho, sa til Listhaug at Norge og Europa må ta imot flere flyktninger fra Øst-Afrika, men Norge er skeptiske.

Overfor pressen var Kibicho mer forsiktig enn han var i møtet med Listhaug.

– Landet vårt gjør det beste et land kan gjøre, gitt kapasiteten. Vi har forholdt oss åpne for flyktninger som kommer hit, sa Kibicho.

Vil hjelpe i nærområdene

Men norske myndigheter stritter imot. Listhaug er nemlig i Kenya for å få til løsninger for flyktninger i nærområdene.

– Jeg mener det at vi skal hjelpe her i nærområdene i størst mulig grad. Mange av dem som er der har ikke muligheten til å komme seg til Norge, sier Listhaug til TV 2.

– Det er de som er mest ressurssterke som greier å reise til Europa. De som er fattige og ikke har muligheter til det, sitter her nede uten et tilbud som kanskje er godt nok. Det må vi jobbe videre med.

Listhaug er på besøk i Kenya, og besøker også Etiopia og Sudan denne uken. Turen skal vare frem til søndag, og en viktig hensikt med turen er å få på plass returavtaler med de tre landene.