I RETTEN: Dennis Vareide, kjent fra duoen Prebz & Dennis, sammen med advokat Jon Wessel-Aas i Oslo tingrett fredag formiddag.
I RETTEN: Dennis Vareide, kjent fra duoen Prebz & Dennis, sammen med advokat Jon Wessel-Aas i Oslo tingrett fredag formiddag. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Vil vurdere nye søksmål mot dem som sprer de usanne påstandene videre

Dennis Vareide vant mot Youtuber Benjamin Falmark Foss i retten. Nå vil han saksøke andre som har spredt de usanne påstandene om han videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det klart at Dennis Vareide (27) vant over Youtuber-en Benjamin Falmark Foss i retten.

Falmark Foss er dømt for ærekrenkelse, og må betale 50.000 i erstatning til Vareide, etter at han la ut flere videoer der han fremsatte svært alvorlige, falske påstander om Vareide.

Retten konkluderte med at Falmark Foss forsettlig har fremsatt en rekke ærekrenkende ytringer som er egnet til å krenke Vareides omdømme.

Vareide var fornøyd med å vinne fram i retten.

– Dette er kjempedeilig. Det er godt å få fullt medhold, og vise at det er snakk om udokumenterte påstander som ikke har et snev av sannhet i seg, sier Dennis Vareide til TV 2.

Falmark Foss møtte i saken uten advokat, og han forklarte i retten at han ikke hadde penger til å betale for juridisk bistand.

Han har tidligere sagt til TV 2 at en eventuell dom ikke kommer til å forandre måten han bruker Youtube.

Nye saker

Fredag lå fortsatt videoene ute på Youtube. Vareide sier han vil fortsette å saksøke Falmark Foss om han ikke fjerner videoene.

– Da fortsetter jo ærekrenkelsen. Dessuten har han en veldig aktiv, ung fan-skare, der mange er under 18 år, som henger seg på anklagene han har fremsatt mot meg og som sprer det videre, sier Vareide.

Han sier han har oversikt over hvem som har delt påstandene om ham videre, og at han kommer til å saksøke dem også dersom det ikke blir fjernet.

– En del har heldigvis slettet dette allerede, men om et par uker kommer vi til å vurdere å gå til sak mot flere av dem som ikke har slettet det, sier han.

Han understreker at de som har delt de uriktige påstandene om ham videre i mange tilfeller har mange følgere på Youtube.

Prinsipielt

Variede understreker at videre søksmål ikke er økonomisk motivert.

– Om jeg får mer ut av slike søksmål kommer jeg til å gi pengene til et veldedig formål. Det handler ikke om at jeg skal ha penger, og det handler heller ikke om at jeg skal ødelegge livene til unge mennesker – det handler om å få disse ungdommene til å forstå hva de gjør, sier han.

Han understreker at videoene enkelte har lagt har blitt fjernet av Facebook og Youtube fordi de har vært svært drøye.