SHOW: De spesielle dronene er blitt brukt ved flere ulike anledninger. Denne uken er de i Las Vegas. Foto: ENEX
SHOW: De spesielle dronene er blitt brukt ved flere ulike anledninger. Denne uken er de i Las Vegas. Foto: ENEX

Imponerte med spektakulært show:

Nei, dette er ikke fyrverkeri

Hele 250 droner ble brukt under lysshowet i Las Vegas.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Luksushotellet Bellagio i gamblingbyen Las Vegas er kanskje aller best kjent for sine spektakulære fontener, hvor vannstrålene «danser» i takt med musikken.

Men i forbindelse med verdens største teknologimesse, CES, som foregår i byen denne uken, har fonteneshowet fått en ekstra dimensjon.

Flere kvelder denne uken ble nemlig nattehimmelen over det berømte hotellet lyst opp – ikke av fyrverkeri – men av droner.

Og det hele ble akkompagnert av en versjon av Kygo-hiten «Stargazing».

Teknologinettstedet Cnet skriver at hele 250 droner ble brukt i lysshowet. Bak showet står selskapet Intel, og alle dronene er utstyrt med lys og programvare fra teknologigiganten. Alle bevegelsene er programmert på forhånd, og de 250 dronene kontrolleres av bare én dronepilot.

– Det er en ny type historiefortelling på himmelen. Det er en ny måte å sette teknologi og kunst sammen på, sier sjefen for lysshowet, Natalie Cheung, ifølge Cnet.

Dette er ikke første gang at dronene vises frem for offentligheten. Tidligere har Intel blant annet brukt samme type droner som en del av pauseshowet under Superbowl-finalen. Under CES-messen har selskapet også lansert en miniversjon av dronen, som kan brukes innendørs. Det vil imidlertid ikke bli mulig for folk flest å kjøpe denne, skriver The Verge.