4,3 millioner har sett twerke-videoen på youtube:

TV 2-Morten lærte twerking på direkten – nå har klippet gått viralt i Midtøsten

Morten Sandøy måtte langt ut av komfortsonen for å lære seg twerking av Tone Sørbøen Gåsbakk (25). Nå går saudiarabere og tyrkere mann av huse for å se klippet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klippet hvor twerke-ekspert Tone Sørbøen Gåsbakk (26) lærer «God Morgen Norge»-programleder Morten Sandøy å twerke, ble i oktober i fjor en real snakkis i Norge.

Nå har plutselig klippet, hvor man ser Sandøy riste på rumpa så godt han bare kan, gått viralt i land som Saudi-Arabia, Tyrkia og Pakistan.

På bare noen dager er YouTube-klippet av twerkingen sett 4,3 millioner ganger.

Bare i Saudi-Arabia er klippet de siste dagene sett nærmere en halv million ganger på YouTube.

I Tyrkia har 400.000 sett Tone og Mortens rumpedans.

FREESTYLER: Mens Tone twerker opp etter veggen, tar Morten seg en svingom på studiogulvet. Foto: «God Morgen Norge»/TV 2
FREESTYLER: Mens Tone twerker opp etter veggen, tar Morten seg en svingom på studiogulvet. Foto: «God Morgen Norge»/TV 2

Tvunget ut i dansen

– Det er utrolig morsomt at dette her sprer seg, midt oppi all elendigheten her i verden. Det blir nok ikke ferie i Saudi-Arabia eller Tyrkia på meg i år, sier Morten Sandøy til TV 2 mens han ler.

Da Sandøy kastet seg ut i dansen på direkten, hadde han ikke annet valg.

– Jeg var alene som programleder i «God Morgen Norge» den dagen, så jeg måtte jo bare bli med på denne twerkingen. Man kan jo si det slik at Tone var vesentlig mye bedre enn meg til dette her. Jeg kan betrygge det norske folk med at jeg aldri kommer til å twerke igjen, sier han.

FRA NORGE TIL TYRKIA: Jo mer blå landene på kartet er, jo flere seere i det landet har sett twerkevideoen. Foto: Skjermdump/YouTube.
FRA NORGE TIL TYRKIA: Jo mer blå landene på kartet er, jo flere seere i det landet har sett twerkevideoen. Foto: Skjermdump/YouTube.

94 prosent mannlige seere

Tall fra YouTube Analytics viser at twerke-klippet begynte å spre seg på nett 5. januar, og at det for det meste blir spredt via e-post.

Analysen viser også at det 94 prosent menn som har sett klippet.

– Det er nok ikke min rumpe folk ser på, akkurat. Det er nok den andre rumpa, sier Sandøy.

Takker Morten

Tone sier til TV 2 at hun ikke var klar over at klippet har gått viralt, men at hun har hatt sine mistanker.

– Jeg fikk en del følgere på kort tid forrige uke, og det pleier kun å skje når det har vært medieoppslag. Jeg har fått litt meldinger på Facebook, forteller hun.

Tone synes at det er gøy at det hun kaller «en smule dans» kan få så mye oppmerksomhet.

– Jeg tror det var kombinasjonen av min rumpe og Morten som gjorde susen. Jeg har flere videoer ute på sosiale medier hvor min danseprestasjon er mye mer imponerende, så jeg må takke Morten. Hvis jeg twerket alene i studio hadde det ikke blitt like mye likes og oppmerksomhet.