De tre partiene som forhandler om regjeringsplattform har kalt inn til landsstyre, sentralstyre og gruppemøte søndag.

Det betyr at de har satt seg selv en frist med å bli ferdige med forhandlingene.

Innkallingen inneholder foreløpig ikke klokkelslett, men det står at partiene vil få nærmere beskjed om tidspunkt om relativt kort tid.

Deadline

Innkallingen betyr at et ferdig forhandlet dokument, som kan bli en regjeringserklæring, må være klar til søndag. Dette betyr i praksis at de må være ferdig forhandlet i løpet av lørdagen.

Forhandlingene gikk inn i en avgjørende fase da statsminister Erna Solberg (H) kom tilbake fra møtet med Donald Trump. Etter det TV 2 erfarer, bruker de tre partilederne fredagen på å forsøke på løse de vanskeligste sakene innenfor områdene asyl- og klimapolitikk.

De siste dagene har partene lagt ned svært mye arbeid, og det foreligger nå ferdig tekst på mange av politikkområdene. Dette gjelder også vanskelige temaer som klima, innvandring og oljepengebruk.

Avgjørende helg

Fortsatt gjenstår imidlertid en del problematiske enkeltpunkter. Frp ønsker en strammere innvandringspolitikk, mens Venstre vil ha liberalisering. De to partiene står også langt fra hverandre i spørsmålet om klimaavgifter.

Om partiene klarer å bli enige, kan en ny regjeringserklæring bli presentert søndag ettermiddag. Etter dette starter arbeidet med å fordele statsrådposter og utnevne statssekretærer. En ny regjeringskabal kan være klar i løpet av neste uke.

Forhandlingene har pågått siden 2. januar.