5. september 1986 kapret fire bevæpnede palestinere et Pan Am-fly som mellomlandet i Karachi i Pakistan. Flyet, med 360 passasjerer om bord, var på vei fra India til Frankfurt, før det skulle videre til New York.

Kaprerne var utkledd som sikkerhetsvakter, og kjørte inn på flyplassen før de tok seg inn i flyet. De var tungt bevæpnet med automatgevær, pistoler, granater og bombebelter.

Soldater stormet flyet

Etter 17 timer på bakken i Karachi, begynte kaprerne å henrette passasjerene, men gikk etter kort tid tom for ammunisjon. Spesialtrente soldater fra den pakistanske hæren tok seg inn i flyet, og kaprerne ble pågrepet.

22 personer ble drept under terroraksjonen, mens rundt 150 ble skadet.

Totalt fem personer, alle palestinere, ble dømt til døden for terrorangrepet i 1988. Disse var Zayd Hassan Abd al-Latif Safarini, Wadoud Muhammad Hafiz al-Turki, Jamal Saeed Abdul Rahim, Muhammad Abdullah Khalil Hussain ar-Rahayyal, and Muhammad Ahmed al-Munawar. Dødsdommene ble senere gjort om til livstidsdommer, og Safarini ble utlevert til USA i 2001.

Der innrømmet han at angriperne var en del av terrororganisasjonen Abu Nidal, og ble dømt til 160 år i fengsel.

Har vært på rømmen i flere år

De fire andre rømte fra fra Rawalpindi-fengselet i Adiala i Pakistan i 2008, og har siden vært på rømmen.

Her er bildene av de fire ettersøkte terroristene fra 2000, og de nye bildene slik FBI mener de ser ut nå.

Nå har FBI tatt teknologien fatt i et forsøk på igjen å få de fire terroristene bak lås og slå. Bilder av dem er endret for å ligne mer på slik de ser ut i dag, 17 år etter at bildene ble tatt.

I tillegg utloves det en dusør på fem millioner dollar, eller over 40 millioner kroner, for opplysninger som leder til pågripelsen av hver av de fire personene.

I etterlysningene advares det mot at de fire er farlige og bevæpnede, og det mistenkes at de nå trolig er bosatt i et land i Midtøsten.