VOLDTATT OG DREPT: Zainab forsvant på vei til koranskolen i forrige uke. Tirsdag ble hun ble funnet voldtatt og drept på en søppelfylling.
VOLDTATT OG DREPT: Zainab forsvant på vei til koranskolen i forrige uke. Tirsdag ble hun ble funnet voldtatt og drept på en søppelfylling. Foto: Privat/EPA

Voldelige sammenstøt etter at Zainab (8) ble funnet voldtatt og drept

To personer er drept under sammenstøt i den pakistanske byen Kasur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bestialske drapet på åtte år gamle Zainab Ansari har vekket voldsomme reaksjoner i Pakistan.

Funnet voldtatt og drept

Jenta forsvant etter hun gikk hjemmefra på vei til koranstudier torsdag i forrige uke.

I flere dager var hun savnet, før hun ble funnet voldtatt og drept på en søppelfylling tirsdag, skriver nyhetsbyrået AP.

Familien kritiserer politiet for å ikke ha gjort nok for å finne jenta. Samtidig er det blitt kjent at politiet etterforsker seks andre overfallsvoldtekter på små jenter de siste månedene.

Rasende opptøyer

Rasende folkemasser har de siste dagene demonstrert mot politiet. De mener at de ikke har gjort nok for å ta én eller eventuelt flere gjerningsmenn. Demonstrantene kaster stein mot politiet, og politiet skyter tilbake. To personer er drept i sammenstøtene, men politiet vil ikke kommentere om de ble drept av politiet.

Jentas foreldre var på pilgrimsreise i Saudi Arabia da hun forsvant. De landet på flyplassen i Islamabad onsdag.

– Hvis politiet hadde handlet med en gang, ville synderen vært tatt. Vi vil ikke begrave henne før drapsmannen er tatt, sa faren til oppmøtt presse, mens hans kone gråt.

I Islam er det vanlig at den som dør skal begraves så snart som mulig. I muslimske land skjer begravelsen gjerne samme dag som dødsfallet, og jenta ble allikevel gravlagt onsdag.

KIDNAPPES: Disse overvåkingsbildene viser trolig Zainab som blir bortført av en ukjent mann.
KIDNAPPES: Disse overvåkingsbildene viser trolig Zainab som blir bortført av en ukjent mann.

Vekker sterke følelser

Statsadvokaten i Lahore har beordret etterforsking av drapet på Zainab. Det er anskaffet overvåkingsvideo av det som angivelig er jenta som leies bort av det som trolig er kidnapperen.

Videoen av den glade jenta i rød kjole som hopper avgårde hånd i hånd med det som trolig er gjerningsmannen, vekker voldsomme følelser i Pakistan. Flere kjente personligheter krever at politiet kommer til bunns i saken under hashtag #Justice4Zainab på Twitter.

– Vi feiler som nasjon hver gang vi blir vitne til en slik skrekkelig sak. Vi feiler enda mer når vi ikke klarer å føre disse onde slakterne til galgen. Og vi feiler igjen når vi sitter hjemme istedet for å gå ut i gatene, skriver skuespiller Mahira Khan på Twitter.

Cricketspiller Mohammad Amir reagerer også med avsky.

– Mitt hjerte er knust og jeg vemmes over det samfunnet vi lever i, skriver han på Twitter.

Torsdag er det varslet demonstrasjoner i Karachi.