80 mennesker ble såret i angrepene mot Hammuriyeh-området i Øst-Ghouta, som det ifølge den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights var syriske eller russiske fly som sto bak.

Opprørerne som kontrollerer området angrep på sin side to distrikter i Damaskus, og fire mennesker ble drept i disse angrepene, opplyser SOHR.

Øst-Ghouta har vært beleiret av regjeringsstyrker siden 2013, og rundt 400.000 menneskene lever under svært vanskelige forhold i området, der det blant annet er mangel på mat og medisiner.

Rundt 500 syke mennesker i Øst-Ghouta svever nå mellom liv og død og må ifølge FN straks evakueres for å få nødvendig behandling.

I desember slapp 29 pasienter ut av området, de fleste av dem barn, etter at det ble forhandlet fram en avtale mellom regimet og opprørerne.

Tirsdag ankom FNs nødhjelpssjef Mark Lowcock Syria, der han hadde samtaler med utenriksminister Walid Muallem i et forsøk på å sikre mer nødhjelp til de beleirede områdene.

Borgerkrigen i Syria antas å ha kostet minst 340.000 mennesker livet siden 2011 og halve befolkningen – over 11 millioner mennesker – er drevet på flukt.

(©NTB)