29 år gamle Gonzalo, en innsatt i et fengsel i Asturias nord i Spania, var bare timer fra obduksjonen etter at han var erklært død da han plutselig våknet til live igjen, skriver spanske aviser i følge Sky News.

Den dramatiske historien startet da 29-åringen ble funnet bevisstløs i fengselscellen sin.

– Kroppen var merket for inngrep

Den feilaktige konklusjonen fra fengselets leger om at han var død, førte til at Jiménez ble lagt i en likpose og sendt til likhuset på et sykehus for obduksjon.

Ifølge familien hans var kroppen hans allerede markert med streker for å klargjøre ham til inngrepet som skulle finne årsaken til det man feilaktig trodde var et dødsfall, skriver den spanske avisen La Voz de Asturias.

Ifølge avisen var det bare en av fengselslegene som undersøkte 29-åringen, mens de to andre legene bare signerte uten å sjekke om dødsfallet var reelt.

Jimenéz, som heldigvis unnslapp obduksjon, ligger nå til observasjon på sykehuset.

Kan skyldes katelepsi

Kilder fra sykehuset sier til den spanske nyhetskanalen Telecinco at de mistenker at et tilfelle av katalepsi ligger bak den skremmende hendelsen.

Katalepsi innebærer blant annet at en persons vitale tegn som puls og pust går saktere og saktere, helt til de er nesten umerkelige og kan feiltolkes som død.

La Voz de Asturias skriver videre at slektninger forteller at Jiménez tidligere har hatt epilepsianfall og at de tror epilepsien kan ha vært en medvirkende årsak til tilstanden 29-åringen kom i før feildiagnostiseringen fra fengselslegene.

En av Norges mest erfarne rettsmedisinere, Inge Morild, sier man hører om slike tilfeller fra tid til annen.

– Ved noen typer forgiftninger eller ved kraftig nedkjøling kan blodtrykk og puls bli så lav at man kan fremstå som død. Så det er ikke helt utenkelig at noe sånt kan skje, sier han til TV 2.