Kinesisk superstjerne (17) skal lokke landsmenn på ski i Norge

MYRKDALEN/VOSS (TV 2): Kinas svar på Justin Bieber skal få flere kinesiske turister i norske skibakker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kinesiske superstjernen Roy Wang (17), også kjent som Wang Yuan, er frontfiguren i boybandet TFBoys.

Wang er for tiden i Norge for å spille inn sin nyeste musikkvideo. Musikkvideoen er til singelen «Seventeen», som handler om stjernens egen 17-årsdag. På sin lille norgesturné har Wang besøkt Flåm og Bergen, og er mandag i Myrkdalen.

Besøket er et resultat av et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Fjord Norge, Bergen Reiselivslag, Visit Flåm, Myrkdalen Hotel og kinesiske Sina Weibo. Det er en del av satsingen for å trekke kinesiske gjester til Norge utenom hovedsesongene.

Fans fra Europa

Tre jenter på 26, 24 og 23 år fra fangruppen «Sweet Dumplings» er på plass i Myrkdalen. Jentene ønsker ikke å identifiseres, da fanskaren på omlag 34 millioner er kjent for å være ganske ville – og som de selv sier – lett kan bli sjalu.

– Vi studerer i Europa og får endelig sjansen til å se ham på nært hold nå når han er her, sier jentene, som studerer i Tyskland og England.

Heldigvis for jentene har vinterferien fra skolen falt på samme datoer som Wangs norgesbesøk. De har fulgt ham fra Flåm, til Bergen og hit til Myrkdalen, men holder seg på avstand i frykt for å forstyrre. For dem er det stort nok å bare være på samme sted.

– På en skala fra én til ti er vi nok på en tier når det kommer til hvor store fans vi er. Det er bare fantastisk å følge ham på denne utrolige Europareisen, sier jentene.

POPULÆR: Både presse og fans hadde møtt opp for å følge med på Roy Wang i skibakken. Foto: Thea Johannessen/TV 2
POPULÆR: Både presse og fans hadde møtt opp for å følge med på Roy Wang i skibakken. Foto: Thea Johannessen/TV 2

Vil få kinesere til skibakken

Boybandstjernen vil inspirere kineserne til å stå på ski. Bare i løpet av denne uken har 270 millioner mennesker lest om superstjernens opplevelser i Norge.

INNOVASJON NORGE: Bente Holm er reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, som har jobbet for å få Roy Wang på besøk. Foto: Thea Johannessen/TV 2
INNOVASJON NORGE: Bente Holm er reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, som har jobbet for å få Roy Wang på besøk. Foto: Thea Johannessen/TV 2

Innovasjon Norge har vært i bresjen for å få Kinas svar på Justin Bieber hit til landet. Det er en voksende interesse for vintersport i Kina, med vinter-OL i Beijing 2022 rett rundt hjørnet. Innovasjon Norge jobber med å gjøre Norge kjent som skidestinasjon, og å hjelpe norsk næringsliv som tilbyr kompetanse og produkter innen skisport inn i det kinesiske markedet.

Mandag blir derfor Roy utpekt som samarbeidspartner for Innovasjon Norges vintersatsing i Kina frem mot OL, og skal stå på ski med OL-vinner Kari Traa.

– Roy virker som en helt vanlig 17-åring som bare liker å leke seg, og som digger å stå på ski. Han fortalte meg at han hadde søkt på nettet etter beste steder i verden å stå på ski, og først opp kom Norge, sier Traa.

TGBoys er også kjent som The Fighting Boys, og gruppen ble opprettet i 2013. Gruppen består av Karry Wang, Wang Yuan (Roy Wang) og Jackson Yi, med Wang Yuan i front. Gruppen er den mest populære i Kina, men man ser også populariteten spre seg i den vestlige verden. Roy er den yngste special advocate for utdanning i United Nations Children’s Fund (UNICEF).