SPERRET AV: Et større område er sperret av rundt t-banestasjonen der en eksplosjon forårsaket skader på en mann og en kvinne søndag formiddag. Mannen døde senere av skadene.
SPERRET AV: Et større område er sperret av rundt t-banestasjonen der en eksplosjon forårsaket skader på en mann og en kvinne søndag formiddag. Mannen døde senere av skadene. Foto: Expressen TV

Mann døde etter eksplosjon – syklet trolig av gårde med granat

Politiet i Stockholm sperret av et område sørvest for Stockholm etter en eksplosjon. Det var mest sannsynlig en håndgranat som gikk av da en mann plukket den opp og syklet av gårde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyste politiet søndag formiddag.

– En politipatrulje slo alarm og informerte om at det har vært en eksplosjon utenfor t-banestasjonen og forårsaket personskader, skriver politiet.

Eksplosjonen fant sted ved t-bane-stasjonen Vårby Gård som ligger i Huddinge kommune.

– Det var et kraftig smell og hele leiligheten ristet, forteller Charlotte Bergström, som bor rett ved åstedet, til Expressen.

Klokken 14.15 melder politiet at en mann i 60-årene som ble alvorlig skadet i eksplosjonen, døde på sykehus.

Mannen skal ifølge politiet ha plukket opp det politiet mistenker var en håndgranat han fant på bakken, og begynt å sykle av gårde da den eksploderte.

En kvinne i 40-årene som syklet bare meter ved siden av, fikk sårskader i ansiktet og på underkroppen. Begge ble fraktet til sykehus, hvor mannen altså etter hvert ble erklært død.

Saken etterforskes ifølge politiet som drap og «generell ødeleggelse» skriver politiet.

– Så vidt jeg vet er det ingenting som gjør at man tror at de to personene har vært noe mål, sier Sven-Erik Olsson i politiet til Aftonbladet.

DØDE: En mann og en kvinne ble skadet i eksplosjonen som skal ha blitt utløst av en håndgranat. Mannen døde på sykehus.
DØDE: En mann og en kvinne ble skadet i eksplosjonen som skal ha blitt utløst av en håndgranat. Mannen døde på sykehus. Foto: Stefan Johansson
MINNES OFFERET: Det er lagt ut lykter og blomster på stedet der eksplosjonen skjedde. Foto: Finn Erik Robstad / TV 2
MINNES OFFERET: Det er lagt ut lykter og blomster på stedet der eksplosjonen skjedde. Foto: Finn Erik Robstad / TV 2

– Noen har brukt en form for sprengstoff. Vi vet ikke mer enn det. Politiet jobber på stedet sammen med helsepersonell, sa Lars-Åke Stevelind, operativ sjef ved Södertörns brandförsvarsförbund til SVT søndag formiddag.

– Det mest sannsynlige er at det var en håndgranat som eksploderte. Helt sikre kan vi dog ikke være før teknikerne er ferdige med sine undersøkelser, som trolig blir mot slutten av neste uke, sier kriminalpolitiets innsatsleder, Lars Bröms, i en pressemelding søndag ettermiddag.