ANGREPET I BOLIGOMRÅDE: 3-4 kilometer utenfor Bodø sentrum er det mange elger. En av dem kom litt for nært lørdag kveld.
ANGREPET I BOLIGOMRÅDE: 3-4 kilometer utenfor Bodø sentrum er det mange elger. En av dem kom litt for nært lørdag kveld. Foto: Google Maps

Brit (74) angrepet av elg: – Jeg kjente det knaket i beinet over øyet

Først trodde Brit Jørgensen at hunden hadde oppdaget en katt. Så kom «skogens konge» løpende rett mot henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det jeg tenker på nå er at jeg hadde utrolig flaks, sier 74 år gamle Brit Jørgensen fra Bodø til TV 2 søndag morgen.

Det var lørdag kveld at det ublide møtet med en elg fant sted, like ved Vollsletta sykehjem noen kilometer nord for Bodø sentrum.

– Han var så stor og kom i full fart mot meg. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg tenkte, fordi det gikk så fort, sier hun.

Jørgensen var ute på luftetur med hunden sin i nærområdet der hun bor da elgen angrep. Vollen ligger helt i utkanten av bebyggelsen, nært inntil turområdet som leder opp til Keiservarden, hvor en mann senest i 2015 ble angrepet av elg.

– Dette er et området hvor vi er vant til å se elg og det er egentlig litt stas at vi bor et sted hvor dyrene trekker, sier Jørgensen.

– Det gjorde fryktelig vondt

Hun har aldri opplevd noe lignende før, så da hunden begynte å gjø, trodde hun at den hadde sett en katt.

– Jeg prøvde å roe den ned, og akkurat da jeg skulle snu meg kom en svær elg løpende mot meg ut av snøfonna. Den traff meg i hodet med en av klovene og det gjorde fryktelig vondt, forteller Jørgensen.

Illsint tiur angrep joggeren Kåre (44): – Når jeg skriker sitter den på ryggen min

Lite tyder på at elgen hadde som mål å skade Bodø-kvinnen.

– Det gikk veldig fort. Den traff meg på selve beinet over det ene øynet og jeg kjente hvordan det knaket før den løp videre, forteller Jørgensen.

Elgens klove traff også Jørgensens ene hånd, og hun sier til TV 2 at hun har det bra, men at hun bærer preg av det brutale sammenstøtet.

– Takknemlig for at det gikk bra

Hun oppsøkte selv legevakten og sørget for å få desinfisert og stiftet riften i hodet før hun dro hjem igjen.

– Jeg har et skikkelig blåøye, men jeg tror ikke jeg har fått hjernerystelse. Hånda er vond og vanskelig å bruke, men det går seg nok til.

– Hva tenker du nå om det som skjedde?

– Jeg er bare veldig takknemlig for at det gikk så bra. Hadde den truffet meg i øyet tror jeg at jeg hadde blitt blind. Jeg hadde veldig flaks mener Jørgensen.

Det røffe møtet med elgen forhindrer ikke Bodø-kvinnen i å fortsette å bruke nærområdet til turer.

– Jeg må jo på tur igjen, men jeg kommer til å bli litt mer forsiktig og se meg om. Og hvis hunden reagerer, så vil jeg nok være litt mer obs, sier Jørgensen.

Her går elgen til angrep på Wiktor (28)