FIKK VARSEL OM SEKSUELL TRAKASSERING: Fredag mottok generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset (t.h), et varsel om seksuell trakassering fra en lokal tillitsvalgt. Ved siden av ham står nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner og statsminister Erna Solberg.
FIKK VARSEL OM SEKSUELL TRAKASSERING: Fredag mottok generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset (t.h), et varsel om seksuell trakassering fra en lokal tillitsvalgt. Ved siden av ham står nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner og statsminister Erna Solberg. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

nytt varsel i høyre i dag:

Høyre-politiker varslet om seksuell trakassering fra flere menn i partiet

En lokal tillitsvalgt har varslet Høyre om at hun er blitt utsatt for seksuell trakassering ved flere anledninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble Høyre-ledelsen kontaktet av en kvinnelig politiker i partiet som ønsket å varsle om uønskede hendelser innad i partiet.

– Jeg har hatt kontakt med en lokal tillitsvalgt som har opplevd seksuell trakassering ved noen anledninger de siste årene, sier generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset, til TV 2 om varselet som ble meldt inn fredag.

Personer i Høyre som står bak

Aarset sier kvinnen ikke har ønsket å navngi de personene hun har opplevd ubehageligheter med. I stedet har hun selv sagt tydelig fra til de det gjelder.

– Da skal personene ha stoppet med denne oppførselen. Kvinnen anser forholdene som avsluttet etter at hun håndterte det selv, og ønsker ikke at jeg eller partiet skal gjøre noe ytterligere, sier Aarset.

Generalsekretæren sier han har oppfordret kvinnen til å fortelle hvem som står bak trakasseringen. Det han har fått vite, er at det er snakk om personer i Høyre.

– Jeg har ikke fått vite mer fra henne som har gitt grunnlag for å gå videre. Men min linje er alltid åpen om hun kommer på andre tanker, sier Aarset.

Diskuterte temaet på landsmøtet

Hendelsene som Høyre er varslet om, dreier seg ifølge Aarset om uønskede kommentarer og tilnærmelser, og ikke om straffbare forhold.

Partiet har vært åpne om varsler om seksuell trakassering som de mottok tidlig i 2017. Da handlet det om kommentarer fra eldre tillitsvalgte som var myntet på yngre kvinner, opplyser Aarset.

– Før landsmøtet i mars hadde vi noen saker. Under landsmøtet adresserte vi dette tydeligere og bredere enn vi hadde gjort tidligere. Vi tok også tak i dette temaet igjen før fylkesårsmøtene. Nå forventer vi at det ikke skjer noe videre.

Aarset oppfordrer de som har opplevd uønsket oppførsel til å si fra.

– Vi har jobbet mye med hvordan man skal varsle. Du har en plikt til å varsle, også hvis du ikke selv er utsatt for noe, men kjenner til noen som er utsatt for uønsket atferd, sier Aarset.