Det er det australske analysebyrået Airlineratings.com som har kommet fram til dette etter en omfattende analyse av 409 flyselskaper over hele verden.

Airlineratings lager hvert år en liste over de beste og verste flyselskapene. I stedet for å kåre et enkelt selskap som vinner i år, har selskapet plassert 20 selskaper på toppen av listen. Dette er de aller tryggeste selskapene å fly med basert på innovasjoner innen sikkerhet, fremragende drift og innføring av nye og mer avanserte flymaskiner.

De 20 sikreste flyselskapene i 2018 er, i alfabetisk rekkefølge:

Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Royal Jordanian Airlines, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, Virgin Atlantic og Virgin Australia.

Ingen dødsulykker

Australske Qantas har i en årrekke figurert på toppen av lister over sikre flyselskaper og har ikke hatt en eneste dødsulykke i jetalderen.

– Men Qantas er ikke alene. Veletablerte flyselskaper som Hawaiian og Finnair har perfekte sikkerhetsstatistikk i jetalderen, sier Geoffrey Thomas, sjefredaktør for Airlineratings.com.

SAS' danske pressesjef Mariam Skovfoged påpeker at selskapet også var inne på listen i 2017, og at det er en stor anerkjennelse for selskapets arbeid og alle som jobber der.

NÅR IKKE OPP: Air Koryo, Nord-Koreas statlige flyeselskap, havner nederst på listen når Airlineratings vurderer sikkerheten. Her er Air Koryo-passasjerer på vei om bord i en flyvning fra Pyongyang til Beijing i 2015. (AP Photo/Wong Maye-E, File)
NÅR IKKE OPP: Air Koryo, Nord-Koreas statlige flyeselskap, havner nederst på listen når Airlineratings vurderer sikkerheten. Her er Air Koryo-passasjerer på vei om bord i en flyvning fra Pyongyang til Beijing i 2015. (AP Photo/Wong Maye-E, File)

– Vi er virkelig tilfredse og stolte over at vi igjen er med i topp 20 over de sikreste flyselskapene i hele verden. Sikkerhet er vår høyeste prioritet. Det er vårt DNA, og slik har det vært i over 70 år, skriver Skovfoged i en epost til TV 2.

Tryggere enn noen gang

Rangeringen kommer kort tid etter nyheten om at 2017 var det sikreste året noen gang innen kommersiell luftfart. Ingen kommersielle passasjer-jetfly krasjet i 2017, ifølge Aviation Safety Network. De 44 som omkom i flyulykker i fjor, døde i ulykker med fraktfly eller med mindre propelldrevne passasjerfly.

Men ikke alle flyselskaper er like trygge å reise med. På bunnen av Airlineratings sin liste finnes selskapene det kanskje er greit å holde seg unna.

Selskapene som bare oppnår én av sju stjerner i sikkerhetsvurderingen, er Air Koryo, Bluewing Airlines, Buddha Air, Nepal Airlines, Trigana Air Service og Yeti Airlines.