FORTVILET: Mark Thomas forteller i bloggen The Honest Father om hvordan datteren Evelyn ble skjenket full foran han og kona Kathryn Wilson på en restaurant i England i desember.
FORTVILET: Mark Thomas forteller i bloggen The Honest Father om hvordan datteren Evelyn ble skjenket full foran han og kona Kathryn Wilson på en restaurant i England i desember. Foto: Mercury Press & Media

Minutter etter at Evelyn (4) hadde drukket av juicen, sjanglet hun over gulvet

Først da lille Evelyn (4) begynte å oppføre seg underlig på restauranten, oppdaget servitøren kjempetabben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mark Thomas (33) og Kathryn Wilson (29) dro i slutten av desember til restaurantkjeden Frankie & Benny's i Burtonwood i England.

Med seg hadde de datteren Evelyn (4), som var svært tørst da de satte seg ved bordet, skriver bilde- og nyhetsbyrået Mercury Press.

Foreldrene bestilte en fruktjuice med navn Fruity Sunrise til jenta, som ble servert samtidig med maten.

Evelyn tok seg en god slurk av drikken, før hun dyttet glasset fra seg mens hun skar en grimase.

– Vi trodde bare at hun var litt rar, som de fleste fireåringer er. Én uke er fiskepinner favoritten, mens hun neste uke ikke liker dem, sier han, og forteller at de ba Evelyn om å drikke mer av juicen.

– Hun elsker jo fruktjuice, så hun tok et par slurker til, sier han.

Danset i stolen

Plutselig begynte fireåringen å oppføre seg merkelig – hun fniste og danset i stolen, skar grimaser og lo.

Foreldrene trodde først at Evelyn bare tullet, men plutselig kom en kelner løpende til og beklaget på det sterkeste.

Hun hadde ikke servert Evelyn en såkalt «mocktail», altså en alkoholfri drink, men en cocktail, som var full av alkohol.

MED ALKOHOL: F&B On The Beach, som Evelyn fikk servert, inneholder blant annet vodka. Foto: Frankie & Benny's
MED ALKOHOL: F&B On The Beach, som Evelyn fikk servert, inneholder blant annet vodka. Foto: Frankie & Benny's
UTEN ALKOHOL: Drikken Evelyn skulle ha fått, Fruity Sunrise, består av appelsinjuice, eplejuice og granateple. Foto: Frankie & Benny's
UTEN ALKOHOL: Drikken Evelyn skulle ha fått, Fruity Sunrise, består av appelsinjuice, eplejuice og granateple. Foto: Frankie & Benny's

– Da kelneren kom, var hun virkelig bekymret. Det så ut som om hun skulle begynne å gråte. Så fortalte hun oss at hun ved en feil hadde gitt Evelyn en ekte cocktail, sier faren.

Jenta hadde ifølge servitøren fått servert drinken F&B On The Beach, som blant annet inneholder vodka og Peach Schnapps.

Drinkene er svært like, og er begge røde i bunnen og gule øverst. De serveres begge med sugerør.

Mark Thomas har blogget om hendelsen i bloggen The Honest Father, hvor han forteller at servitøren ble mer og mer fra seg.

– «Jeg beklager, jeg beklager så mye. Jeg har gitt datteren din en ekte cocktail», sa hun, skriver Mark.

Sjanglet inn på toalettet

Faren forteller at han tok med seg Evelyn til toalettet, og at jenta sjanglet da hun gikk. Deretter lo hun høyt da hun så seg selv i speilet.

Foreldrene tok med seg jenta hjem, og ringte det engelske nødnummeret, 111. De ble bedt om å komme til sykehuset for å få jenta undersøkt.

– De tok tester, og hun klarte ikke å gå på en rett linje, men alle alvorlige skader ble utelukket, og vi ble fortalt at hun bare var brisen og at vi måtte følge med på henne. De sa at hun kunne bli fyllesyk. Jeg trodde det neste ikke – hun var fire år gammel, og iferd med å bli fyllesyk for første gang, sier faren.

Første «hangover»

Dagen etter våknet Evelyn med hodepine, og mamma Kathryn ble hjemme sammen med henne dagen derpå.

INGEN VARIGE MÉN: Mark Thomas gir Evelyn en stor klem. Foto: The Honest Father/Facebook
INGEN VARIGE MÉN: Mark Thomas gir Evelyn en stor klem. Foto: The Honest Father/Facebook

– Hun klagde over hodepinen, så vi sørget for at hun fikk i seg væske, sier Mark Thomas.

Jenta har ikke fått varige mén av hendelsen, som restaurantkjeden Frankie & Benny's beklager på det sterkeste og kaller en «menneskelig feil».

– Våre ansatte reagerte umiddelbart da de ble klar over situasjonen. Dette var en menneskelig feil, og vi vil gjøre alt i vår makt for å unngå at dette skjer igjen, sier en talsperson for restaurantkjeden til BBC.

Mark Thomas sier at feil kan skje, men at han håper at feilen aldri skjer igjen.

Han oppfordrer nå restauranter til å endre måten de serverer «mocktails» til barn, og foreslår at de blir servert i plastglass eller har et spesielt mønster på glassene.

«Jeg er ikke sikker på om vi drar tilbake dit. Jeg er kanskje skjør, men det at Evelyn svaiet og ble full er ingen appetittvekker», avslutter han blogginnlegget.