For to år siden ble flere hundre kvinner antastet under nyttårsfeiringen i Köln.

Når nyttårsfeiringen går av stabelen søndag har tyske myndigheter valgt å legge til rette for at kvinner skal få umiddelbar hjelp dersom de utsettes for seksuell trakassering eller overgrep.

Organisatorene av Tysklands største nyttårsfest, i Berlin, har opprettet en egen sikkerhetssone for kvinner som har blitt utsatt for overgrep eller føler seg truet, skriver The Guardian.

– Det er satt opp en egen sikkerhetssone for kvinner som er ofre for seksuelle overgrep eller som føler seg trakassert, sier politiet i en pressemelding.

Oktoberfest

Det er ventet at flere hundre tusen vil delta på festlighetene i hovedstaden, som skjer ved Brandeburger Torg.

– Vi gjør dette for første gang. Det er noe politiet har etterlyst etter at det ble gjort med suksess under Oktoberfesten i Munchen tidligere i år, sier leder av arrangementet Anja Marx.

Arrangementet består av fyrverkeri, konserter og festligheter langt inn i morgentimene, og Marx understreker at det ikke har vært anmeldte hendelser ved arrangementet i Berlin tidligere år.

Massetrakasseringen i Köln for to år siden sjokkerte hele landet, og kvinner beskrev at de ble trakassert av større grupper med menn i folkemengdene.