BERGTATT AV NATUREN: Mens de asiatiske turistene ventet på hjelp til å få bilen på veien, gikk de like godt på stranda for å ta bilder.
BERGTATT AV NATUREN: Mens de asiatiske turistene ventet på hjelp til å få bilen på veien, gikk de like godt på stranda for å ta bilder. Foto: Arthur Veines

Turister kjørte i grøfta – brukte ventetiden til å knipse bilder

– Det ligger ofte leiebiler i grøfta. Jeg tror naturen er så flott at turistene sliter med å holde fokus, sier Arthur Veines som tok bilder av den spesielle seansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som TV 2 fortalte tidligere i dag strømmer turister i tusentall til Nord-Norge for å se på Nordlyset. Naturen i Nord er så fascinerende at bare nordlysturismen nærmer seg en milliard kroner i omsetning.

Men det kan være krevende å ta inn alle inntrykkene. En gruppe asiatiske turister i bil havnet i dag i grøfta på en helt rett strekning ved Ramberg i Lofoten, skriver Lofotposten, som først omtalte saken og bildene Arhtur Veines tok.

Veines kom kjørende langs veien da han oppdaget bilen i grøfta - og at turistene gikk på stranda for å fotografere mens de ventet på redningsbilen.

– Jeg snakket med sjåføren. De hadde profesjonelt fotoutstyr og han sa at det var veldig fint i det området, forteller Veines til TV 2.

– Det så litt komisk ut

Veines som bor på Vestvågøy, forteller at han stusset veldig på stedet turistene hadde kjørt av veien, og tror de kan ha blitt satt ut av den vakre naturen.

IVRIG FOTOGRAF: Sjåføren av leiebilen tar bilde av bilen som havna i grøfta. Han skrøt av naturen mens han ventet på redningsbil. I bakgrunnen skimtes passasjerene
IVRIG FOTOGRAF: Sjåføren av leiebilen tar bilde av bilen som havna i grøfta. Han skrøt av naturen mens han ventet på redningsbil. I bakgrunnen skimtes passasjerene Foto: Arthur Veines

– Det så jo litt komisk ut. Det var ingen kurve der og det var tørt og fint vinterføre, sier han lattermild.

Veines skjønner det godt hvis sjåføren kan ha hatt problemer med å konsentrere seg om veien.

– Selv jeg som bor i Lofoten syns det er flott og eksotisk.Det kan jo være blikket har falt ut opp i ei fjellside eller ut i fjorden. Det er fort gjort å glemme seg helt bort.

– Ser ofte leiebiler i grøfta

Også politiet, som opplyser til Lofotposten at reisefølget kommer fra Singapore, mener naturens storslagenhet kan ha spilt inn før ulykken.

– Det ser ut til at de har sett på utsikten mer enn de så på veien, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Marius Skålvoll til Avisa Nordland.

Det er slett ikke første gangen Veines kommer over turister han mistenker er litt for fascinert av den spektakulære naturen i Lofoten.

– Jeg ser ofte leiebiler som ligger i veikanten. Heldigvis kjører de av veien på samme siden av veien og sjelden havner de så langt ut på jordet, sier han.