MØTE: Nestleder i AP, Trond Giske er anklaget for uønsket oppførsel mot kvinner.
Jonas Gahr Støre har kalt inn til ekstraordinært møte i partiet etter nyttår
MØTE: Nestleder i AP, Trond Giske er anklaget for uønsket oppførsel mot kvinner. Jonas Gahr Støre har kalt inn til ekstraordinært møte i partiet etter nyttår Foto: Bendiksby, Terje

Arbeiderpartiet får jus-hjelp for å håndtere Giske-varsler

Arbeiderpartiet henter inn juridisk hjelp for å sikre at varslene mot nestleder Trond Giske blir håndtert på riktig måte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag 2. januar er sentralstyret i Arbeiderpartiet kalt inn til et ekstraordinært møte for å håndtere varslingene mot nestleder Trond Giske.

Når Jonas Gahr Støre samler de 22 medlemmene av Arbeiderpartiets sentralstyre til ekstaordinært møte tirsdag understreker det hvor alvorlig situasjonen er for partiet.

Giske er fortsatt sykmeldt og det er fortsatt uklart om han vil være tilstede på møtet eller ikke.

Giske ble sykmeldt like før jul, 22. desember. Da forklarte nestlederen at de siste dagene hadde «vært veldig krevende, med store belastninger for mange mennesker».

Henter hjelp utenfra

Partileder Jonas Gahr Støre sier møtet over nyttår skal orientere om saken.

– Da skal vi orientere sentralstyret om den alvorlige situasjonen vi er i, hvordan vi har håndtert saker og det er riktig sted å gå med de vurderingene, sier Støre til TV 2.

Støre bekrefter at partiet vil hente inn ekstern rådgivning for å håndtere saken.

– Vi er opptatt av at vi behandler sakene på en skikkelig måte, overfor de som varsler inn og også dem det blir varslet om. Så vi henter inn de rådene vi trenger utenfor vår partiorganisasjon for å sørge for at det skjer skikkelig, sier han.

– Det er råd fra folk som har kjent slike situasjoner før og kan det faglige, sier Støre.

– Betyr det jurister?

– Det kan blant annet bety det, ja, sier Støre.

Vil ikke kommentere antall

Også partisekretær Kjersti Stenseng bekrefter til NTB at Arbeiderpartiet vil hente inn ekstern hjelp for å håndtere varslene.

Ingen i partiledelsen vil kommentere hvor mange hendelser det til nå er varslet om eller om varslene gjelder andre enn Giske. Etter planen skal også landsstyret kalles inn til et ekstraordinært møte i slutten av januar.