FORFULGT: Lotte Cornelia Fagerheim tar en selfie i leiligheten sin i Narvik, hvor mannen som nå er dømt for vold mot blant annet henne oppsøkte henne daglig.
FORFULGT: Lotte Cornelia Fagerheim tar en selfie i leiligheten sin i Narvik, hvor mannen som nå er dømt for vold mot blant annet henne oppsøkte henne daglig. Foto: Privat

Lotte (26) ba om hjelp til å printe – det ble starten på et tre år langt mareritt

Lotte Cornelia Fagerheim (26) er kjent som lettkledd-bloggeren «Fitfager». Hun opplevde sitt livs mareritt da hun ba bloggleserne om en liten tjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 30-årene ble i oktober dømt til ti måneder fengsel for vold mot samboeren og ekskjæresten, samt to drapstrusler, dyremishandling, legemsfornærmelse, fyllekjøring og for å ikke ha etterkommet pålegg fra politiet

Ekskjæresten er Narvik-bloggeren Lotte Cornelia Fagerheim (26), som for mange er kjent som den kontroversielle bloggeren «Fitfager».

Fagerheim møtte mannen via bloggen sin i 2014, da hun spurte leserne om hjelp til å skrive ut noen dokumenter.

– Jeg trengte hjelp til å skrive ut en kontrakt, og han meldte seg og sa at han kunne hjelpe meg. Jeg sjekket litt rundt for å finne ut hvem han var, og konkluderte med at han virket ok, sier Lotte til TV 2.

VIL ADVARE: Lotte Cornelia Fagerheim vil stå frem med sin historie for å hjelpe andre kvinner i voldelige forhold. Foto: Privat
VIL ADVARE: Lotte Cornelia Fagerheim vil stå frem med sin historie for å hjelpe andre kvinner i voldelige forhold. Foto: Privat

Det var Avisa Nordland som først omtalte saken.

Tilbød 50.000 for sex

Lotte dro hjem til mannen for å printe ut kontrakten.

– Han skrøt veldig av alt han eide. På benken lå det 50.000 kroner, og han sa at pengene var mine hvis vi hadde sex. Jeg sa selvsagt nei – jeg har mange lettkledde bilder i bloggen min, men jeg er ikke prostituert. Jeg fikk printet ut kontrakten, og så stakk jeg, forteller Lotte.

Hun forteller at mannen to dager senere dukket opp på døra hennes.

– Han hadde med seg roser og sjokolade. Etter hvert klarte han å sjarmere meg, sier hun.

Avslørte psykisk sykdom

Etter å ha flørtet i noen uker, flyttet Lotte inn til ham i Narvik. Da begynte mannen ifølge Lotte å vise nye karaktertrekk.

– Det var noe rart ved ham. Han ville hele tiden vite hvor jeg var. Jeg kunne ikke gå ut av huset uten at han fulgte med. Jeg kunne gå meg en tur, og plutselig stod han der. Det var som om han kunne spore hvor jeg var, sier hun.

BLOGGER: Lotte er kjent som den kontroversielle bloggeren «Fitfager». Foto: Privat
BLOGGER: Lotte er kjent som den kontroversielle bloggeren «Fitfager». Foto: Privat

Han forklarte at han har en bipolar lidelse, og at dette var grunnen til oppførselen hans.

Iløpet av de tre månedene de to var sammen, angrep han henne en rekke ganger.

Lotte fikk høre fra andre at han også hadde vært voldelig mot tidligere kjærester.

– Han kunne angripe meg både fysisk og psykisk. Noen ganger lot han som om han skar meg med en kniv i magen. Øynene hans ble helt svarte og matte. Jeg ble livredd. Etterpå begynte han å gråte fordi han så hvor redd jeg var. Det var helt sykt, forteller Lotte.

Skjønte alvoret etter tre uker

I bloggen har hun skrevet om forholdet, som hun forsøkte å avslutte etter bare tre uker:

«Jeg begynte å skjønne at han faktisk var farlig og at jeg måtte komme meg unna, men jeg var redd for hva som ville skje hvis jeg avsluttet forholdet. Jeg prøvde meg på å være rotete, kjedelig, ikke lage mat og bare svare likegyldig på alt han snakket om i håp om at han skulle bli lei av meg og gjøre det slutt, men han fortsatte å være creepy og snill om hverandre og vi var sammen en stund til».

Fant katten med stort kutt

FULL NARKOSE: Lottes katt måte sy 13 sting etter at den ifølge Lottes ekskjæreste hadde veltet et knivstativ og kuttet seg selv. Foto: Privat
FULL NARKOSE: Lottes katt måte sy 13 sting etter at den ifølge Lottes ekskjæreste hadde veltet et knivstativ og kuttet seg selv. Foto: Privat

En dag oppdaget 26-åringen at katten hennes hadde et ti centimeter langt kutt på skulderen. Skinnet var flerret opp..

«Han mente katten min på to kilo hadde veltet knivstativet, hoppet ned fra kjøkkenbenken og fått en kniv over seg. Hun skulle altså ha klart å lande før kniven og ha kuttet seg selv, noe som virket helt sykt umulig. Han tilbød seg å betale dyrlegeregningen hvor hun måtte ha narkose og sy 13 sting», blogger hun.

Og:

«Jeg følte fortsatt at han var så snill at jeg ikke kunne ta ham på dette uten å ha sikre bevis. Kanskje han snakket sant?», blogger hun.

VIL HA ÅPENHET: Lotte oppfordrer kvinner i voldelige forhold til å snakke med noen de stoler på. Foto: Privat
VIL HA ÅPENHET: Lotte oppfordrer kvinner i voldelige forhold til å snakke med noen de stoler på. Foto: Privat

Det gikk tre måneder før Lotte tok sjansen på å bryte forholdet.

– Det var mange som hadde sagt at jeg måtte passe meg for ham. Jeg hadde ofte forsvart ham. Jeg våget ikke å si at de hadde rett – og at han hadde kuttet opp katten min.

Lotte kom seg unna mannen, men hun sier at det ikke tok lang tid før han stod på trappa hennes igjen.

I dommen fra Ofoten tingrett kan man lese at mannen 9. november 2014 truet med å drepe henne. Man kan også lese at han tre måneder tidligere angrep henne hjemme.

– Da jeg åpnet døra, tok han tak i meg, dro meg ut og kastet meg ned i asfalten. Jeg mistet bevisstheten, sier Lotte til TV 2.

Orker ikke å bo i samme by

Lotte anmeldte mannen. Det samme gjorde mannens eks-samboer, som han også hadde vært voldelig mot.

Han hadde også skadet eks-samboerens hund såpass at den måtte avlives.

– Jeg fikk til slutt et besøksforbud. Jeg ville ha voldsalarm også, men det har jeg ikke fått. Jeg er ofte redd, og jeg våger ikke å bo i Narvik mer. I hvert fall ikke så lenge han er på frifot. Jeg vet ikke når han skal sone, men jeg håper det blir før sommeren. Uansett er jeg veldig glad for at jeg ble trodd i retten, sier Lotte.

Må punge ut i erstatning

Etter et tre år langt mareritt, ble Lottes ekskjæreste til slutt dømt for volden mot henne og mot eks-samboeren.

Han må også betale eks-samboeren 24.000 kroner for å ha knust mobiltelefonen hennes og mishandlet hunden slik at den til slutt måtte avlives. Han ble også dømt til å tilbakebetale nærmere 18.000 kroner til forsikringsselskapet for veterinærutgifter.

Han er også dømt til å betale eks-samboeren 50.000 kroner i oppreisning.

– Jeg føler det styrker meg å få snakke om dette. Jeg anbefaler andre som opplever lignende ting å snakke om det. Jeg tror voldsmannen føler han har makt over folk om de ikke tør å snakke om det i frykt for å oppleve mer vold. Han var ekstremt sint på meg i rettssaken på grunn av blogginnlegget, men aktor sa faktisk at det var hederlig av meg å tørre å gjøre noe sånt for å advare andre, og jeg er så glad jeg er åpen om saken nå, avslutter Lotte overfor TV 2.