Trond Giske er sykmeldt

– Presset har blitt svært vanskelig å bære, skriver Trond Giske på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trond Giske melder på Facebook at han i dag har mottatt en sykemelding fra legen, etter en helhetsvurdering av hans helsesituasjon.

– De siste dagene har vært veldig krevende, med store belastninger for mange mennesker. Jeg har dyp sympati med dem som deler sårbare historier som de har båret på. Det står det stor respekt av, skriver nestlederen, og fortsetter:

– Også jeg har opplevd de siste dagene som svært belastende. Jeg er vant med et høyt medietrykk, men i denne saken opplever jeg en ny og annerledes journalistikk. Presset har blitt svært vanskelig å bære.

Han skriver at alle varsler skal få en god og riktig behandling, og understreker at han ikke er kjent med nye varsler etter det som kom fram etter møtet med Jonas Gahr Støre og Kjersti Stenseng torsdag.

Bestrider påstander

– Samtidig opplever jeg at det kommer påstander jeg må bestride, fordi det ikke samsvarer med min opplevelse, eller fordi det som presenteres som fakta, ikke stemmer, skriver Giske.

Det var torsdag at Giske la seg flat etter at en rekke varslingssaker ble kjent, og beklaget at noen har oppfattet hans oppførsel som ubehagelig. En tidligere AUF-er hevder overfor Nordlys, at Giske har befølt og kysset henne mot egen vilje.

Ap-nestleder Hadia Tajik skriver på Facebook at hun selv er kontaktet av to personer som har varslet om Giskes upassende oppførsel, og karakteriserer varslene som «rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist».

Fredag uttalte både omdømmeeksperter og politiske kommentatorer til TV 2 at sakene trolig vil få stor betydning for Giskes videre politiske karrière. Flere mener Giske bør trekke seg som nestleder.