STORMER: Det stormer rundt Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske etter at flere unge partifeller har meldt om upassende oppførsel.
STORMER: Det stormer rundt Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske etter at flere unge partifeller har meldt om upassende oppførsel. Foto: Junge, Heiko

Ap-politiker knallhardt ut i giske-saken:

– Ap kan ikke ha en nestleder eller framtidig partileder som tenker med feil hode

Partifelle Line Oma mener Trond Giske må trekke seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reaksjonene hagler etter varslingssakene mot Arbeiderparti-nestleder Trond Giske.

Fredag uttalte både omdømmeeksperter og politiske kommentatorer til TV 2 at sakene trolig vil få stor betydning for Giskes videre politiske karriere.

Om han kommer til å trekke seg fra nestledervervet, er det imidlertid stor usikkerhet rundt.

– Vi vet enda ikke så mye om alvorlighetsgraden i sakene. Det avgjørende her vil være hvor alvorlig sakene er, og om det kommer mye mer, sa professor i ledelse ved Høyskolen Kristiania, Tom Karp fredag.

Oppgjør med partiet

Line Oma (30) er leder i bydelsutvalget i Gamle Oslo og sitter i kvinnenettverket i Oslo Arbeiderparti. Fredag ettermiddag tar hun et knallhardt oppgjør med sitt eget parti og Giske på sin Facebook-profil.

«Jeg vet hvorfor det er så pinlig stille i partiet om dagen: Det er fordi ingen har gjort jobben sin. Jens har ikke gjort jobben sin. Jonas har ikke gjort jobben sin. Anniken, leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk, har ikke gjort jobben sin. Raymond, tidligere partisekretær, har ikke gjort jobben sin. Vi andre i organisasjonen har ikke gjort jobben vår. Vi har stilltiende gitt vår aksept til elefanten i rommet», skriver Oma.

Videre beskriver hun Arbeiderpartiet som «ei lekk skute som vi håper skal dugge videre bare vi plastrer litt».

«Ta fikenbladet fra munnen. Jeg er drittlei av byråkratisk pjatt, preik om maktkamper og fløyer. Dette handler om det som burde vært sagt for lenge siden: Ap kan ikke ha en nestleder eller framtidig partileder som tenker med feil hode».

Oma opplyser til TV 2 at hun ikke vil utdype saken utover det som står i Facebook-statusen. Trond Giske har foreløpig ikke besvart TV 2s henvendelser.

Varslingene

Det var torsdag ettermiddag at det ble kjent at Giske hadde blitt innkalt til møte med partiets leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng, for å gå igjennom en rekke varslingssaker mot han.

Onsdag meldte Dagens Næringsliv at det var kommet fire nye varsler om Giskes oppførsel.

NRK skriver at en ung kvinne sluttet som ungdomspolitiker i Arbeiderpartiet etter det hun opplevde som uønsket seksuell oppmerksomhet fra Trond Giske.

Giske har lagt seg flat etter at varslingssakene ble kjent, og beklaget torsdag kveld at noen har oppfattet hans oppførsel som ubehagelig.